С днешното си окончателно решение Върховният административен съд на практика

...
С днешното си окончателно решение Върховният административен съд на практика
Коментари Харесай

ВАС разблокира строителна поръчка на Разград

С днешното си дефинитивно решение Върховният административен съд на процедура развърза ръцете на разградския кмет Валентин Василевда подписа контракт за паркоустрояване на зелените площи в квартал „ Орел “.
Поръчката за най-големия квартал в града бе оповестена през май месец предходната година.
През ноември процедурата е финализирана и за реализатор е определен консорциум „ Абритус Гардън “, който се състои от русенската компания „ Металпласт Инженеринг “ ЕООД и търговищката „ Пътинженерингстрой – Т “ ЕАД.
Неговата оферта за първата позиция „ Благоустрояване и паркоустрояване на междублокови пространства в ж.к. „ Орел “,етап 1 “ е на стойност 3 799 84 лева без Данък добавена стойност. За втората позиция „ Изграждане и възобновяване на зелена среда - южен парк " Орел " пък предлагането на консорциума е за 585 348 лева
Решението за избор на реализатор обаче бе обжалвано пред Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) от два консорциума, формирани от локалните компании „ Строймонаж “ ЕАД и „ Валли-10 “ ЕООД, кандидатствали с разнообразни имена за двете позиции.
Комисия за защита на конкуренцията се произнесе в интерес на възложителя – че изборът му е закономерен. Нейното решение след това бе протестирано пред Върховния административен съд, който удостовери решението на Комисия за защита на конкуренцията.
Днес кметът на Разград съобщи пред Българското национално радио, че обжалванията са забавили плана с към половин година и че следва да решат с определения реализатор по кое време ще вършат първа копка. Средствата за плана са обезпечени по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР