С днешния Съвет се направи обобщение на ситуацията в Европа.

...
С днешния Съвет се направи обобщение на ситуацията в Европа.
Коментари Харесай

БЛИЦ TV: Борисов назова единственото доказано лекарство срещу COVID-19

С днешния Съвет се направи резюме на обстановката в Европа. Единствената хубава вест е, че идната седмица няма да вървим до Брюксел. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов след срещата си с евролидерите.

"Една по една всички страни вкараха ограниченията, които ние започнахме да вкарваме от 28 февруари. Някои са доста закъснели и по тази причина в този момент работят под паника. А някои напряко разрушават репутацията на Европейски Съюз.

Обещаха ми до 22 часа всички наши сънародници, които са спрени по границите на Полша, Хърватия, да бъдат прекарани с полицейски конвой и да си дойдат в България ", съобщи той.

"Правим всичко допустимо да приберем сънародниците си зад граница, само че това не значи, че като се приберат, ще тръгнат по посетители. Ще бъдем извънредно строги. Никак не е прелестно да затваряме град и да харчим пари.

И тези туристически компании, които си разрешиха да ни докарат толкоз туристи. В същото време, в този момент са ги докарали в хотел на "Лъвов мост ". Сега целия хотел на Лъвов мост го слагаме под карантина ", акцентира министър председателят.

"Единственото потвърдено лекарство досега е асоциализацията ", сподели още той.

По думите му, страната ни се дава за образец.

"Взе се решение, чакам да ни кажат по кое време, за затваряне на границите на Европейски Съюз с страни от трети страни ", заяви още министър председателят.

"Пътувания екскурзии, разходки - парадокс. Ще останат единствено тировете, които разкарват артикули товари, храни, лекарства. За България е извънредно значимо, тъй като нашата промишленост работи за експорт.

Като спрем доставките, нямаме произвеждане, другите бързо ще се реорганизират и ще стартират да си ги създават там, и след това няма да може да си ги върнем. Затова е значимо на работните места да се съблюдават всичките ограничения - маски, стерилизация, разстояние.

Важна е дисциплината на самите служащи.

Дано най-малко огромна част от българите го осъзнават. Ако бяха слушали препоръките сътрудниците от Малта, Кипър, Гърция, Италия, където бежанската вълна не е спряла...

Ние продължаваме да имаме нулева миграция. Споразумението с Турция работи - това в допълнение натоварване го няма. В другите страни комбинацията незаконни миграни и ковид, е невъзможна за справяне ", сподели още Борисов.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР