С директен полет от Германия един от най-добрите български атлети

...
С директен полет от Германия един от най-добрите български атлети
Коментари Харесай

Митко Ценов замина за Истанбул за първия си старт през годината

С пряк полет от Германия един от най-хубавите български спортисти в бяганията на междинни и дълги дистанции Митко Ценов отпътува през днешния ден за Истанбул, където тази неделя, 14 януари, ще направи първия си старт през тази година на интернационален шампионат по лека атлетика в зала.
В турския мегаполис 24-годишният играч на Семеен кодекс "Атлет " /Мездра/ ще бяга на една от по-късите дистанции - 1500 м. През последния един месец Митко се приготвяше за началото на зимния сезон в немския град Кьолн, където беше на посетители на своя някогашен съотборник Тихомир Костов.
„ Чувствам се добре, показа директно преди заминаването си за Истанбул Митко Ценов. Но към момента не съм подготвен за най-хубавия си резултат. Този старт ми е единствено за разбягване. Съвсем скоро почнах да върша тренировки за скорост. Но има време до Балканиадата (б. а. на 17 февруари в Истанбул). Там желая да съм във форма и акo съумея, това е последният период за покриване на норматива за международното в зала.”
Амбициозната цел, която си слагат Митко и неговият треньор Йоло Николов през тази зима, е продобиване на квота на 1500 м за присъединяване на международното състезание в зала, което ще се организира от 1 до 4 март в Бирмингам, Англия.
Нормативът в тази дисциплинираност за планетарния шампионат е много висок - 3:39.50 мин. Най-доброто достижение на Ценов до момента е 3:47.13 мин. - резултат, който той записва през 2014 година на националния шампионат в Добрич. Миналата година Митко стана първенец на България на 1500 м в зала с време 3:51.28 мин., а през лятото завоюва балканската купа навън с 3:50.81 мин. Междувременно през зимата записа 3:49.14 мин. на открития шампионат на Румъния в зала.
Митко Ценов ще бъде единственият български представител на шампионата в Истанбул. По стратегия стартът в дисциплината 1500 м е в неделя в 17:35 часа локално (16:35 ч. българско) време.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР