С дипломация, с програмите за помощ и публични съобщения до

...
С дипломация, с програмите за помощ и публични съобщения до
Коментари Харесай

Хойт Брайън Ий: Руската помощ за Сърбия е нищо в сравнение с тази на САЩ и ЕС


С дипломация, с стратегиите за помощ и обществени известия до Сърбия и други страни в района, Съединени американски щати акцентират, че стабилността, сигурността и напредъка са значими, само че демокрацията и главните свободи изискват ценене на човешките права и господство на закона, съобщи помощник-държавния секретар на Съединени американски щати Хойт Брайън Ий.

Той акцентира, че с измененията в Белия дом не значи, че се трансформират и целите на Вашингтон в Сърбия и на Балканите, защото американските ползи остават същите.

„ Ние към момента желаеме района да бъде сполучлив, по-стабилен, по-сигурен и по-добре интегриран в останалата част от Европа, сподели дипломатът, като уточни, че такава е била американската политика през последните две десетилетия и че тя ще продължи в същия звук.

В изявление за "ФоНет" той означи, че обществеността има неправилна картина за това кой какъв брой влага в Сърбия. По неговите думи, за това част от виновността носят американските дипломати, чиято отговорност е да обяснят какво и за какво вършат в балканската страна.

„ Може би други са по-ефективни при изпращането на послания, като Русия. Помощта и вложенията от Русия в Сърбия обаче са незначителни спрямо помощта и вложенията на европейските и американски сътрудници ”, акцентира Хойт Брайън Ий.

Той подсети, че предходната година вложенията от Москва възлизат на към 80 милиона $, а от Европейски Съюз - на 1,5 милиарда $. Според него тук не може да се прави съпоставяне, само че „ доста сърби остават с усещането, че Русия обезпечава най-вече вложения и помощ, което не е правилно ”.

„ Нашата цел е да се опитаме да предоставим тази информация и се надяваме, че медиите ще я предадат. В интерес на обществото, само че и на медиите е да се каже истината ”, означи помощникът на държавния секретар.

Той се надява сърбите да схванат, че Съединени американски щати щати и Европейски Съюз оказват помощ на Сърбия да реализира задачите си. По думите му, че Вашингтон желае хората да имат по-добър витален стандарт и Сърбия да се причисли към Европа, сърбите би трябвало да бъдат запитани какво прави Русия, с цел да помогне на Сърбия да реализира нейните цели.

„ Ние нямаме срещу Русия и Сърбия да поддържат връзки. Знаем, че тези връзки постоянно са били доста мощни, само че е значимо хората в тази страна да осъзнаят, че съветската визия за Сърбия и за Западните Балкани е доста друга от визията, която имат сърбите за тяхната страна ”, сподели Хойт Брайън Ий. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР