С дигитализацията и въвеждането на електронни шофьорски книжки безопасността по

...
С дигитализацията и въвеждането на електронни шофьорски книжки безопасността по
Коментари Харесай

Ангел Попов пред Дарик: С електронните книжки безопасността по пътищата ще се подобри

С дигитализацията и въвеждането на електронни шофьорски книжки сигурността по пътищата ще се усъвършенства. Това разяснява пред Дарик радио Ангел Попов отЕвропейския център за транспортни политики.

От Центъра прецизираха, че преди 4 май се планува осъществяване на експертна среща сред страните членки на Европейския съюз, на която да бъдат разисквани предложенията на Европейската комисия.

Статистиката демонстрира, че едвам 60% от санкциите, наложени за нарушавания на пътя в чужбина, се заплащат. А през предходната година жертвите на пътя в Европейски Съюз са били над 20 000, като множеството от починалите са пешеходци, колоездачи и водачи на мотоциклети.

Според Ангел Попов отЕвропейския център за транспортни политики множеството оферти са положителни и ще доведат до понижаване на пътния травматизъм. По думите му с електронната шофьорска брошура рецидивистите на пътя, които имат стотици нарушавания, ще бъдат „ изчистени ”.

С запаси обаче би трябвало да се подходи към предлагането водачите да могат да имат брошура на 17 години, само че да карат с компаньон до навършване на 18.

Предстои предложенията да бъдат прегледани от Европейския парламент и Съвета на Европейски Съюз.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР