С диалог, търпение, успокояване на тона и с научени уроци

...
С диалог, търпение, успокояване на тона и с научени уроци
Коментари Харесай

Ако получи третия мандат, ДБ няма да търси подкрепа от ГЕРБ -

" С разговор, самообладание, усмиряване на тона и с научени уроци от грешките, които всички допуснахме, би трябвало да вървим към реализацията на третия мандат ”, сподели депутатът от “Демократична България ” Антоанета Цонева в изявление за Българска национална телевизия. Ако той бъде връчен на Демократична България, групировката ще търси поддръжка само от досегашните си съдружни сътрудници.

" Важно е доста добре да се структурира процесът по взимане на решения. Управленската стратегия сред Политическа партия, Демократична България и Българска социалистическа партия, направена при опита за държавно управление отпред с Асен Василев, е доста добра и за третия мандат ", сподели още Цонева, само че посочи, че би трябвало доста да се вдигне темпото на работа на обединението, към което Демократична България е сериозна от дълго време. 

Депутатът от Демократична България напомни, че по Плана за възобновяване и резистентност е належащо да бъдат признати 23 закона. Част от тях към този момент са импортирани в Народното събрание, други са фаза публично разискване. 

За Цонева не алените линии, а идните задания пред страната би трябвало да надвиват, тъй като четвърти избори не са положително решение за България. 

Тя отхвърли внушенията за търсена поддръжка за ръководство от ГЕРБ и опроверга претенциите на ГЕРБ, че са мотори на правосъдната промяна с образци от последните дни - ГЕРБ не поддържаха закона за делегираните европейски прокурори и се пробваха да предотвратят чуването на основния прокурор Иван Гешев в парламентарната антикорупционна комисия. Тя напомни, че следва избор на членове на Висшия правосъден съвет и на инспектори на Висш съдебен съвет, за който по конституция се желае две трети болшинство и тогава опозицията ще би трябвало да се включи. 

“Демократична България ” няма да поддържа предложенията да се гласоподава с изключение на с машини и с хартиени бюлетини, тъй като това ще утежни доста качеството на изборния развой ”, сподели още Антоанета Цонева. 

Тя предизвести, че плановете на Българска социалистическа партия и ГЕРБ, които бяха показани през вчерашния ден на правна комисия, която нямаше кворум и не можеше да взема решения, плануват трети протокол, в който да се сумират данните от машините и от хартиения избор.

“Това ще докара до лавина от неточности. На евроизборите, когато в 3000 секции имаше смесено гласоподаване, половината протоколи бяха сбъркани, като над 40% от преференциалния избор беше  сбъркан. А 4,6% от хартиения избор през 2017-а е бил недействителни бюлетини, което е цяла една парламентарна група ”, сподели Цонева.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР