С диагнозата рак на гърдата се борят милиони жени по

...
С диагнозата рак на гърдата се борят милиони жени по
Коментари Харесай

Знаменитостите, преборили рака на гърдата

С диагнозата рак на гърдата се борят милиони дами по света, а с нея са се сблъсквали и не престават да се сблъскват и звезди. Коварната болест не сортира жертвите си.
 Принцеса Виктория, акция
Сериозната идея на шведската принцеса

Виктория още веднъж заема позиция

Ето няколко известни дами, които сполучливо са преодолели предизвикването и са преборили рака на гърдата, подбрани от Us Magazine.

Кристина Апългейт

Въпреки че ракът на гърдата ѝ е бил открит рано, актрисата избира да си направи двойна мастектомия през 2008 година А повода за крайното ѝ решение - позитивната ѝ проба от теста за гена за рак на гърдата, BRCA1.
 Снимка 591433

Кристина Апългейт не крие, че решението е взела мъчно, като в изявление за американското предаване Good Morning America признава: " Не желаех да се връщам при лекарите на всеки четири месеца за проби, мачкане и всичко останало ".

Синтия Никсън

През 2006 година след рутинна мамография актрисата от " Сексът и градът " е диагностицирана с рак на гърдата. След интервенция и шест седмици и половина лъчетерапия Синтия Никсън оцелява, и разкрива за борбата си през 2008 година
 Снимка 591434

" Наистина не желаех да го върша обществено притежание, до момента в който преживявах това ", споделя актрисата, чиято майка също се е борила със болестта.

Кайли Миноуг

В разгара на турнето си от 2005 година певицата научава, че има рак на гърдата. За да се пребори със болестта, тя претърпява частична мастектомия, химиотерапия и лъчетерапия. След това, година и половина по-късно чува положителната вест на лекарите, че към този момент няма рак.
 Снимка 591435

" Някой ми беше споделил по това време: Трябва да бъдеш малко лакомец. И това направих ", споделя в изявление Кайли Миноуг през 2014 година

Шерил Кроу

След като през 2006 година певицата се сблъсква с диагнозата рак на гърдата и минава през лумпектомия и радиация, 10 години по-късно споделя за това по какъв начин се е трансформирала самата тя откакто преодолява болестта.
 Снимка 591436

" До момента, в който ми сложиха диагнозата, бях човек, чиято задача беше да угодя на всички. След това, когато получих рак на гърдата, се научих по какъв начин да споделям " не " и да чувам инстинктите си ", разкрива Шерил Кроу.

Маги Смит

Актрисата от " Хари Потър " признава, че снимането на шестия филм от поредицата - " Хари Потър и Нечистокръвния принц ", е било изтощително. А причина за това - химиотерапията, през която е прекосявала тогава.
 Снимка 591438

 Рейчъл Зеглър, бучката на гърдата ѝ и признанието на актрисата за плашещото прекарване
Когато Рейчъл Зеглър се е страхувала за живота си

Актрисата споделя стряскащ спомен

" Някои хора споделят, че би трябвало да се бориш с рака. Но той се бореше с мен ", споделя Маги Смит съвсем десетилетие откакто получава диагнозата през 2008 година Тогава тя е била на 73-годишна възраст, само че съумява да оцелее и да се завърне към киното, макар изтощението и депресията, които ѝ е донесло болестта.

* Октомври е Световният месец за битка с рака на гърдата - доста медицински заведения оферират безвъзмездни профилактични прегледи.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР