С дезинформация, гащеризони, мистрия за ремонт на потрошените плочи на

...
С дезинформация, гащеризони, мистрия за ремонт на потрошените плочи на
Коментари Харесай

БСП-София брани с мистрия Паметника на Съветската армия

С дезинформация, гащеризони, мистрия за ремонт на потрошените плочи на Паментика на Съветската войска, офанзива против президента Румен Радев поради регионалния шеф на София и благодарности към Столичната община - по този начин от БСП-София взеха решение за закрият предизборната си акция за изборите на 2 април.

Инициативата бе оповестена преди ден като " начало на ремонта " на паментика, чиято плоча за признателност на Съветската войска че счупена с чук от жител с претекст, че съдържа историческа лъжа. Надписът твърди, че Съветската войска е освободителка, а първо тя през 1945 година не съществува - тогава се назовава Червена войска, и второ - Съюз на съветските социалистически републики афишира война на България, а не я освобождава от нищо в края на Втората международна война.



Социалистите, събрани през противоречивия паметник в центъра на София, нападнаха президента Румен Радев - поради това, че назначеният от служебното държавно управление регионален шеф на София се е опитал да " забрани " на социалистите да се съберат пред паметника и да го приближават - тъй като е рисков. Не е поискал и да им разреши за стартират ремонтирането на плочата.

Оказа се обаче, че Столичната община - ръководена от Йорданка Фандъкова - не е попречила събитието на социалистите. Затова и получи специфични благодарности от кандидат-депутата и заместител на лидерката Корнелия Нинова в последния парламент Георги Свиленски.



Свиленки изрецитира част от предизборния репертоар на Българска социалистическа партия пред събралите се хора с червени флагове - като се стартира от класическата дезинформация по какъв начин България можела да бъде въвлечена във войната в Украйна и да праща бойци, през пояснение по какъв начин " джендър идеология " - термин, който в света на науката не съществува - завладява учебните заведения, до изказвания по какъв начин се подменя историята.

Речта му спорадично бе прекъсвана от възгласи " Червени отпадъци " и антикомунистически песни от група жители, които упорстват Паметника на Съветската войска да бъде демонтиран и отстранен от центъра на столицата. Полиция бдеше двете групи да няма допир една с друга.

След години наред подминаване на тематиката от ръководещите в София, преди месец Столичният общински съвет одобни - близо три години след внасянето му - решението за ремонт на паментика и пращането му в Музея на социалистическото изкуство. Местната власт не може да направи това сама - монументът е върху общинска земя, само че самият той е държавна благосъстоятелност. Областният шеф може да деактува паметника и да го подари на общината - това е разновидността тя да се разпорежда сама с него. В противоположен случай дали ще го има този паметник още дърго или не - зависи от държавното управление, каквото и да е то.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР