С действията си Република Северна Македония на практика е блокирала

...
С действията си Република Северна Македония на практика е блокирала
Коментари Харесай

Вицепрезидентът за РСМ: България ще гледа под лупа всяко едно действие, свързано с езика на омразата


С дейностите си Република Северна Македония на процедура е блокирала процеса си на присъединение към Европейския Съюз. Това съобщи в предаването " Брюксел 1 " в ефира на Bulgaria ON AIR вицепрезидентът. Тя е безапелационна, че България ще стои зад всеки жител с българско съзнание.
Всичко по тематиката: Отношенията България - районен съд Македония 829
Посегателствата против българските клубове в Охрид и Битоля, зверският побой над Християн Пендиков и с бездействието си по отношение на антибългарските прояви, Република Северна Македония сама блокира процеса на присъединение към Европейски Съюз, съобщи вицепрезидентът.

" България ще гледа под лупа всяко едно деяние, обвързвано с езика на омразата. За страдание, с днешната дата можем да кажем, че без значение от толерантността, с която приехме френското предложение, няма никакъв прогрес и в работата на Смесената историческа комисия. Особено след последната смяна в процедурите за участие в Европейски Съюз, България във всеки един миг може да стопира този развой и в случай че продължаваме по този начин - не съм оптимист ", добави Йотова.

Вицепрезидентът счита, че Република Северна Македония би трябвало да заеме безапелационна позиция против езика на омразата.

" Не виждаме и намек, и укор към тези, изключително медии, в РСМ, които от дълго време са прекрачили бариерата на свободното слово и водят извънредно тежка българофобска акция. Не чуваме от управниците в РСМ сходни послания. Е, тогава по какъв начин да усещаме и да имаме вяра, че те осъждат това, което се случва в РСМ във връзка с българите там ", попита тя.

Йотова акцентира, че договаряния ще има при ясни условия, сред които съблюдаване на Договора за добросъседство и спазването на правата на българите в РСМ и вписването им в Конституция. А Европа като че ли заобикаля да се намесва в връзките България-РСМ.

Вижте повече в репортажа на Даяна Георгиева.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР