С дейността си специализираното правосъдие не дава солидни аргументи в

...
С дейността си специализираното правосъдие не дава солидни аргументи в
Коментари Харесай

Президентът: Българите очакват партиите в коалицията да покажат, че могат да се обединяват и водещ за тях е националният интерес

С активността си профилираното правораздаване не дава солидни причини в своя отбрана, уточни президентът

Българите чакат партиите в обединението да покажат, че могат да се сплотяват в името на националния интерес и решение на проблемите на българите. Това съобщи президентът Румен Радев пред публицисти през днешния ден. В отговор на въпрос той уточни, че проблемите на хората са доста и за тяхното решение се желае дейна работа и ясни резултати.

С активността си профилираното правораздаване не дава солидни причини в своя отбрана, уточни президентът в отговор на въпрос за дебатите в Народното събрание за закриването на спецсъдилищата у нас. По думите на президента причини в тяхна отбрана липсват, поради следените през годините поредност от смачкани досъдебни производства, отводите от досъдебно произвеждане по знакови случаи, както и гонене на неуместни хора в политиката и бизнеса.

Помолен за коментар на концепцията за връщане на хартиените бюлетини при провеждането на избори, президентът уточни, че е редно този въпрос да се преглежда в българския парламент, само че напомни аргументите за въвеждането на машинното гласоподаване. „ България беше първенец в Европа, че даже и в света, по % невалидни бюлетини “, означи президентът. Той добави, че машинното гласоподаване е поставило край и на други проблеми при гласуването у нас като множеството сбъркани и поправени протоколи на секционните изборни комисии, както и на опашките при предаването им в края на изборния ден.

Държавата би трябвало да бъде образец за безупречност в заплащанията, само че и пример при сключването на контракти, съобщи президентът, запитан за митинга на пътните строители за неизплатени суми по подписани с страната контракти. По думите на президента точно договорите в строителството са раздрусали мощно доверието в целесъобразността във връзка с качеството, цената и размера на осъществените действия. Румен Радев акцентира, че на проблемите в пътния бранш би трябвало незабавно да бъде открито решение, само че при съблюдаване на посочените правила.

Президентът разяснява и изразените отзиви за допустима смяна в българската позиция във връзка с европейската интеграция на РСМ като акцентира, че изявленията на ръководещите са за съблюдаване на всички реализирани досега договорености, които показват нашето национално единодушие и позиция по този въпрос.

В отговор на въпрос за евакуацията на българските моряци от Украйна президентът уточни, че най-важното е те да се приберат живи и здрави, като мненията следва да се вършат едвам откакто това се случи.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР