С десетки издания вече са пълни къщичките за книга на

...
С десетки издания вече са пълни къщичките за книга на
Коментари Харесай

ГЕРБ-Бургас с инициатива за Световния ден на книгата

С десетки издания към този момент са цялостни къщичките за книга на разнообразни местоположения в Бургас. Инициативата е на МГЕРБ и „ България за младите “, като бе подкрепена от народните представители Ивелина Василева, Диана Саватева, Галя Желязкова и общински съветници. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ.

Събитието бе отдадено на 23 април - Световен ден на книгата и авторското право. Акцията започва от градинката на Стария съд – площад „ Жени Патева “. В атрактивната библиотека навън бургазлии към този момент могат да открият разнообразна литература – художествени и исторически романи, фантастика, детска литература, лирика и други

Сред книгите, които подари бургаският народен представител Ивелина Василева, бяха „ Моята първа енциклопедия “ и „ Възвишение “ на Милен Русков.

„ Самата аз обичам да чета доста и тъкмо такива начинания ни връщат към същинските неща в ерата на технологиите. Нищо не може да замести чувството да докоснеш книга и да се усамотиш с нея. Поздравления за уредниците, които събраха толкоз доста разнообразни издания “, разяснява Василева.

Галя Желязкова, която е и член на НИС на МГЕРБ, напомни по какъв начин е стартирала самодейността преди 3 години. Нейният избор бе „ Великата армада “ на Дейвид Хауарт. „ През 2016 година поставихме първата такава къщурка в Бургас, в Борисовата градина. Към сегашния миг те към този момент са близо 10, през днешния ден сме събрали задоволително литература за всички. Надявам се жителите на Бургас да имат доста приятни моменти с нашите книги, седнали на мира в парковете или в Морската градина “.

Председателите на МГЕРБ и „ България за младите “ Николай Василев и Таня Анестиева бяха избрали „ Басни “ на Езоп и „ Джейн Еър “ на Шарлот Бронте. Народният представител и зам.-председател на парламентарната Комисия по просвета и медии Диана Саватева остави в къщичката Антология на бургаската лирика „ Поети, влюбени в морето “, като издание от нея се намира към този момент и в библиотеката на Истанбулския университет.

По самодейност на двете юношески структури на партията бяха направени и тематични книгоразделители за всяка оставена книга. На тях е отпечатана и сентеция на Гьоте - „ Няма такава книга, от която човек не би могъл да научи нещо “. Организаторите се надяват всички поданици на Бургас да пазят къщичките за книги, да четат новите издания на драго сърце и самите те да оставят такива.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР