С десетата си победа от началото на сезона в Бундеслигата

...
С десетата си победа от началото на сезона в Бундеслигата
Коментари Харесай

Фрайбург с голяма крачка към Лига Европа

С десетата си победа от началото на сезона в Бундеслигата - 3:1 над Унион (Берлин) вкъщи, отборът на Фрайбург към този момент е единствено на точка от място в Лига Европа. По същото време съперниците Хофенхайм, Шалке 04 и Волфсбург не записаха победи, които даде нужния подтик на тима в класирането.

Три от четирите гола на “Шварцвалд Щадион” паднаха след статични осъществявания. Роланд Шалай изведе Фрайбург напред в 34-ата минута, а в 55-ата капитанът Кристиан Гюнтер се отличи с мощен шут в мрежата за 2:0.

Шест минути по-късно столичани понижиха посредством Себастиан Андерсон, само че не съумяха да скапват празника на домакините. В 82-ата националът Робин Кох се разписа за крайното 3:1.

В добавеното време бранителят на Унион Марвин Фридрих беше изпъден за втори жълт картон.

Берлинчани доиграват сезона, тъй като са на 9 точки от рисковата зона, само че надали ще имат сили за стигане на евротурнирите, откакто преди дни отпаднаха и от шампионата за Купата на Германия.

SC Freiburg ultra group Corrillo with a message to DFB boss Fritz Keller (Formerly #SCF president) re the Dietmar Hopp, collective punishment protests:

" Back to collective punishments
Racism relativized
Knowingly causing an escalation
Fritz Keller: didn't understand anything! " https://t.co/C1dTlAGSyk
— Felix Tamsut (@ftamsut) March 7, 2020
Агитката на Фрайбург не пропусна опцията да се включи в разрастващите се митинги, само че не мина границата на приличния звук. Запалянковците опънаха транспаранти против някогашния президент на клуба Фритц Келер, който в този момент е началник на Германския футболен съюз. СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ Бундеслига 25 кръг, събота 7 март  Фрайбург 3:1краен резулат  Унион Берлин
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР