С дерби между два от основните претенденти за титлата започва

...
С дерби между два от основните претенденти за титлата започва
Коментари Харесай

Балкан и ЦСКА откриват полуфиналите в НБЛ

С дерби сред два от главните кандидати за купата стартира полуфиналната фаза в плейофите на Националната баскетболна лига. Отборите на Балкан Ботевград и ЦСКА се изправят един против различен в мач №1 от дуела между тях, който ще стартира довечера от 19:00 часа в залата на първенците - " Арена Ботевград ".

Серията се играе до три победи от общо пет вероятни мача. Първите два дуела ще се проведат в Ботевград, а по-късно борбата ще се реалокира в София за идващите две срещи, втората от тях при нужда. Евентуален пети мач още веднъж ще се състои в залата на Балкан, защото те разполагат с домакинско преимущество поради обстоятелството, че приключиха над " армейците " в постоянния сезон.

Победителят от тази серия ще се изправи против Рилски състезател или Черноморец на огромния край. Серията сред водача в класирането и считаният за прикрит любимец за златото ще стартира на следващия ден вечер.

И Балкан и ЦСКА реализираха по две победи на четвъртфиналите. Ботевградчани надиграха Берое, ЦСКА се наложи също с два триумфа над носителя на Купата на България Левски.

Интересен факт е, че довечера Балкан и ЦСКА ще се изправят за първи път от зрелищния конфликт на полуфиналите за Купата на България насам. Тогава, в столичната " Арена София ", ЦСКА отстрани ботевградчани с трагичното 82:80.

В постоянния сезон на НБЛ Балкан и ЦСКА се изправиха три пъти, като ЦСКА завоюва две от срещите. Първо момчетата на Росен Барчовски реализираха триумф със 78:72 в своята зала в София, а по-късно Балкан си върна с успех с 81:67 в Ботевград. Последният трети мач обаче беше извоюван от " армейците ", които преодоляха съпротивата на Балкан с 81:71 на тяхна територия.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР