С депутатско извинение, помирение и опит за връщане в добрия

...
С депутатско извинение, помирение и опит за връщане в добрия
Коментари Харесай

Росица Кирова се извини на Татяна Дончева: Като казах грозен водещ, не говорех за външния Ви вид

С депутатско опрощение, помиряване и опит за връщане в положителния звук в пленарната зала стартира петъчното съвещание на Народното събрание. Зам.-председателката на Народното събрание от ГЕРБ Росица Кирова изиска думата по метода на водене още на старта. Това предизвика шефката на Народно събрание Ива Митева да застане в подготвеност за кръгова защита с репликата: " Вече вършим процедури без да сме споделили нищо ".

Оказа се, че не тя е целта и става въпрос за пререкания с вчерашна дата.

" Госпожо Дончева, взимам думата, с цел да се извиня, тъй като считам, че бях неверно разбрана. Думата " грозно " използвах за държанието и метода на водене, а не за външния Ви тип ", сподели депутатката от ГЕРБ.

Самата Татяна Дончева, която беше на трибуната на зам.-председателското си място, сподели милосърдие, като отвън микрофоните се чу репликата й: " Не се тормозете, аз не съм обидчива " .

Извинението пристигна след вчерашен спор сред двете зам.-председателки на Народното събрание, откакто Кирова упрекваше Дончева по метода на водене.

Дончева предизвести депутатката да си сяда на мястото, защото не й е дала думата и не се намира в Общинския съвет във Видин. После й подметна, че против възнаграждение ще й дава препоръки по какъв начин да води съвещание.

Последва отговор от Кирова, която си го върна от трибуната: " Няма потребност да ви заплащам за съвещания, тъй като доста добре знаем кой на вас ви заплаща " .

Последва и репликата на депутатката от ГЕРБ: " Като начало, в никакъв случай не съм председателствала Общински съвет във Видин и не съм взимала думата по подобен противен метод, тъй като не е имало в никакъв случай подобен противен водещ на съвещанията ".

След като чу днешното й опрощение, председателката на Народно събрание Ива Митева го насърчи с думите: " Имаме прогрес ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР