С Ден на безопасността на движението Детска градина „Мир“ в

...
С Ден на безопасността на движението Детска градина „Мир“ в
Коментари Харесай

В Детска градина „Мир“ в Мездра се проведе Ден на безопасността на движението /снимки/

С Ден на сигурността на придвижването Детска градина „ Мир “ в Мездра се причисли към интернационалната акция „ Дни на сигурността на пътя “ („ ROADPOL Safety Days “), оповестиха от общината.
Тя се организира в страните от Европейския съюз в интервала 16-22 септември 2020 година, когато по традиция е и Европейската седмица на подвижността (European Mobility Week). Тазгодишното мото на акцията е „ Stay alive and save lives “, което за България е транспонирано като „ Остани жив! Пази живота! “.
В рамките на самодейността детското заведение подреди на моста на река Боденска (на изхода на Мездра към Роман и Бяла Слатина) галерия на детски рисунки и фотоси под наслов „ Пази децата! “. Експозицията навън включва 30 тематични рисунки и 10 цветни снимки на ученици на подготвителните групи „ Мечо Пух “, „ Патиланци “ и „ Васил Левски “.
Под контрола на чиновници на „ Пътна полиция “ към Районно ръководство “Полиция “ - Мездра се състоя и проява на безвредно секване на пътното платно от група деца по пешеходна пътека.
„ Решихме да отбележим по този метод Деня на сигурността, тъй като всеки ден ни се постанова да превеждаме пътуващите деца през уличното платно от транспортната компания, която ги транспортира до родните им места, и назад. И макар че това постоянно става с придружители, придвижването тук е доста натоварено. Искаме да притеглим вниманието на водачите, с цел да понижат скоростта като видят, че минават деца. По същата причина избрахме да създадем изложбата на детски рисунки и фотоси на моста - с цел да може преминаващите отсам пешеходци и пътуващите с коли да се замислят и да пазят децата на пътя ", описа директорката на ДГ „ Мир “ Диана Вутова.
Обучението по сигурност на придвижването по пътищата е залегнало и в образователната стратегия на ДГ „ Мир “. Догодина детската градина ще кандидатства за финансиране по Националната стратегия на МОН „ Осигуряване на модерна просветителна среда “ за построяването на площадка за образование по сигурност на придвижването по пътищата.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР