С декларация от името на парламентарната група на ГЕРБ-СДС започна

...
С декларация от името на парламентарната група на ГЕРБ-СДС започна
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС питат кой ще плати сметката за поставените решетки пред парламента

С декларация от името на парламентарната група на ГЕРБ-СДС стартира съвещанието на Народното събрание. Тя беше по отношение на поставените железни решетки на парадния вход на Народното събрание. 

Г-н ръководител, повече от 24 часа цялото ни общество се вълнува от един въпрос, кой и за какво сложи решетки на парадния вход на Народното събрание? Задават се и други въпроси: Кой и за какво го подреди, кой ще заплати монтажа и демонтажа им и глобата по административния акт, наложена на Народното събрание? Това попита ръководителят на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова в декларация от името на парламентарната група (ПГ). 

В декларацията се акцентира, че с цел да се приказва за парламентаризъм, отношение има освен буквата на закона, а духът, атмосферата, архитектурата, усещането и доверието. " През вчерашния ден бе демонстрирано от вас и от ваши сътрудници непременното ценене на буквата на закона, не толкоз на духа.

Съгласно буквата на закона, никой не може да унищожи постройка монумент на културата като инсталира някакво оборудване, наподобяващо килийна структура. Затова и резонният въпрос е, кой закон спазихте, господин ръководител, при допускането на тази подигравка с монумент на културата от национално значение ", съобщи Атанасова. Тя напомни някои обстоятелства за архитектурата на тази постройка.

По думите на Атанасова тя е една от първите, издигнати след Освобождението през 1884 година с решение на министър-председателя Петко Каравелов и е знак на независимостта на българската страна. " През този вход, уважаеми господин ръководител, входът с вашите решетки, е влизал Фердинанд, с цел да приветства българския народ след оповестяването на Независимостта на България ", уточни Атанасова. 

В декларацията се показва, че под надписа на българския герб: „ Съединението прави силата “, " Промяната " са инсталирали решетки, а против този надпис от месеци наред има железни ограждания.

" От какво ви е боязън, господа ръководещи? От съединението или от силата? " - попита ръководителят на ПГ ГЕРБ-СДС.  Атанасова означи, че точно съединението ги е обединило в " хибрида - държавно управление ".

" Нали зачитахте волята национална, господа демократи, и по тази воля сте в тази зала. Не знам дали осъзнавате, че е и в най-мракобесните времена никой не си е разрешавал сходно нещо със постройката на българския парламент ", сподели Атанасова. Тя попита ръководещите дали осъзнават, че тези, от които се пазят, в действителност са техният шеф.

" Срещу тях ли издигнахте железни стени или се пазите от силата, от силата на недоволството, от справедливия яд на хората, от опцията някой да ви изиска сметка, че унищожавате страната ни. Спомнихте ли си, господин ръководител, кой разписа разпореждането за монтажа на решетките, тъй като да твърдите, че не сте създател на това решение, значи че някой различен взима решенията в Народното събрание.

Да твърдите, че някой ви е наредил е рисково за поста, който заемате, тъй като по Конституция вие сте виновен и не ми се ще да мисля, че някой може да ви подреди и друго, да вземем за пример да изкопаете воден трап към Народното събрание или стрелкови кули, или да пуснете ток по решетките ", разяснява Атанасова. По думите й да се търси индулгенция в рекомендации е несвоевременно. " Защо го направихте господин ръководител и кой ще заплати сметката? ", попита Атанасова.

" Да не би пък " Промяната " да има някакъв култ към решетките? Министър-председателят ви изиска решетки за водача на опозицията – получи ги и след 24 часа съдът постанови, че те са противозаконни.

Вие поискахте решетки за парламентаризма и след 24 часа ви постановиха да ги премахнете. Колеги, не е смешно, вземете си поука. Не опитвайте друго, тъй като народът скоро и подобен период няма да ви даде ", сподели Атанасова.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР