С дебелина само 10,7 мм, този стилен твърд диск побира

...
С дебелина само 10,7 мм, този стилен твърд диск побира
Коментари Харесай

Adata HV320 – ултратънък външен HDD, с голям капацитет

С дебелина единствено 10,7 мм, този моден корав диск побира до 5 терабайта данни и може да се носи безпроблемно в джоба

Компактният и моден външен корав диск Adata HV320 е изпълнен в 2,5-инчов формат, с ултратънък профил (снимки: TechNews.bg)

Данните безусловно ни затрупват през днешния ден – било то във тип на развлекателно наличие като музика, фотоси и видео, или значими документи. Пазим всевъзможни файлове на локалния си компютър, в смарт телефона или в „ облака ” и постоянно се лутаме всред многото устройства и услуги, с цел да открием търсените данни. А какъв брой по-лесно ще бъде, в случай че имаме всички файлове надеждно съхранени в едно устройство, което можем да носим в джоба си.

Това може да бъде, да вземем за пример, USB флашка, само че в случай че търсите по-сигурно решение и, несъмнено, с по-голям потенциал за предпазване, изборът безспорно клони към външните твърди дискове (HDD). Те си остават най-надеждното сторидж устройство, а също така модел като Adata HV320, който представяме през днешния ден, е тъничък, лек и в същото време с голям потенциал – цели 2 терабайта (TB), а линията включва и модел с 5TB.



Дизайн

Компактният и моден външен корав диск Adata HV320 е изпълнен в 2,5-инчов формат, има ултратънък профил – единствено 10,7 мм във разновидностите с потенциал 1 и 2 терабайта – и тежи едвам 180 грама. Моделът сграбчва окото със заоблените си краища, дълбокия наследник цвят и тънко обработената повърхнина на корпуса, от горната страна на който се откроява логото на Adata.

Можете просто да пъхнете това устройство в джоба си и да го носите на всички места, без да чувствате дискомфорт. Външният диск на Adata прилича моден аксесоар, който в същото време е много скъп – в него можете да съхранявате и носите на всички места всичките си значими данни, както и да ги трансферирате елементарно на компютър или да добавяте нови данни.

Външният HDD се свързва към компютъра по интерфейс USB 3.1 (и е назад съчетаем с USB 2.0), като за задачата в комплекта е включен нужният кабел. За работата на устройството алармира LED знак в предната част – той свети в приятна и мека синя светлина, когато дискът е обвързван към компютъра, и стартира да мига, при предаване на данни. Ако шоковият сензор засече удар, знакът мига в алено, а непрекъсната алена светлина е сигнал за сериозен проблем.

Технически параметри

Adata HV320 предлага нормалните скоростни параметри, присъщи за един външен корав диск, употребен най-вече за прекачване и предпазване на значими данни. Да, не е бърз колкото SSD, само че това надали е належащо, поради неговото предопределение.

Тестове с известната стратегия CrystalDiskMark за премерване на продуктивността на твърди дискове демонстрират скорости на поредно четене и запис от над 130MB/s. И в действителност, в случай че решите да прехвърлите един филм от няколко гигабайта от РС-то на Adata HV320, това ще ви отнеме не повече от 20-30 секунди.

Освен мечтаната висока продуктивност при прекачване на данните, външният HDD на Adata предлага и висока сигурност при съхранението им, с помощта на 256-битово AES криптиране и отбрана с ключова дума. Така можете да сте сигурни, че данните ви се пазят надеждно на диска и неоторизирани лица не могат да се доберат до тях.

В допълнение, Adata HV320 разполага с противошоков сензор, или още датчик за удар. Известно, че ударите и паданията на твърдия диск могат да доведат до неприятни браншове на диска, да повредят данните и да провокират неточности. Когато открие сходни въздействия, датчикът за удар сигнализира с мигаща алена светлина.

Съвместимост и програмен продукт

Adata HV320 може да се употребява с компютри под ръководство на всички известни операционни системи, включително Windows, Mac платформата на Apple и Linux дистрибуциите. Дискът не изисква специфична апаратура и конфигурация, с цел да работи – задоволително е да го свържете към USB врата на компютъра, с цел да бъде разпознат.

Ако обаче се нуждаете от повече функционалности и улеснения при прекачване и ръководство на данните, тогава може да се възползвате от софтуера HDDtoGo, който е наличен за събаряне гратис от уеб страницата на Adata. Приложението е съвместимо единствено с операционни системи Windows.

Тази стратегия с подсъзнателен и прелестен интерфейс улеснява бекъпа да данни от РС-то на външния HDD и назад, поддържа синхронизация (актуализира версиите на файловете на другите места за съхранение), криптира данните и може да заключи компютъра. Освен това HDDtoGo предлага функционалности за изтриване на следите при сърфиране в интернет с браузъри Internet Explorer и Firefox.

Наличност

Външният корав диск Adata HV320 се доставя на пазара във разновидности с потенциал 1TB, 2TB, 4TB и 5TB, в цветова черно, бяло и синьо. Устройството е комплектувано с USB кабел и документи, а крайната потребителска цена на обсъждания 2-терабайтов модел е към 165 лева с Данък добавена стойност на българския пазар. Дискът е съпроводен с 3-годишна гаранция.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР