С даването на ход на преговорите за Брекзит пред Великобритания

...
С даването на ход на преговорите за Брекзит пред Великобритания
Коментари Харесай

Двата икономически сектора, които ще пострадат най-много от Брекзит

С даването на ход на договарянията за " Брекзит " пред Англия стои сложната задача в идващите няколко години да предоговори връзките си с Европейския съюз (ЕС). В това число влизат и изискванията, свързани с единния европейски пазар, които са от изключително огромно значение за търговията и за бизнеса са английските производители.

Неизбежно обаче някои от промишленостите ще бъдат изправени пред огромни усложнения и ще поемат удара на " Брекзит " за сметка на други.

В собствен отчет от националната статистическа работа на Обединеното кралство, оповестен в понеделник, показват кои се чака да бъдат най-засегнатите браншове на стопанската система и за кои излизането от Европейски Съюз няма да е по този начин осезаемо.

Според прогнозите една от най-засегнатите промишлености ще бъде производството на коли и автомобилни елементи.

" Автомобилният бранш е подвластен от търговията с Европейски Съюз от една страна поради износа си на коли и от друга поради вноса на основни за производството съставни елементи ", се споделя в документа.

" Съюзът е обезпечил 42% от износа на коли от Англия и 88% от вноса на съставни елементи през 2016 година. Ако Островът бъде заставен да търгува с Европейски Съюз съгласно разпоредбите на Световната комерсиална организация, това може да значи 10% под формата на налози за колите ", допълват от службата.

От друга страна връзките с страните членки са от решаващо значение и за финансовите компании в Обединеното кралство. Причината за това е, че страната е чист експортьор на финансови услуги, а съюзът е главният пазар за тях.

" Финансови услуги за към 24 милиарда паунда или общо 45% от всички през 2015 година са били ориентирани към Европейски Съюз ", излиза наяве още от отчета.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР