С дълг от 10 000 евро за електричество, което в

...
С дълг от 10 000 евро за електричество, което в
Коментари Харесай

Домът на Майка Тереза в Скопие се разпада

С дълг от 10 000 евро за електричество, което сега е изключено и непрекъснато наводнена поради разрушения покрив, Феодалната кула в центъра на Скопие, където е живяла Майка Тереза е пред срутване, сигнализира Вечер. Освен дом на мисионерката, кулата е била и нещо като светилище за именития македонски артист Тоше Проески.

Въпреки това и обстоятелството, че нови бутафорни монументи никнат като гъби из македонската столица, това в действителност достоверно светилище, което е посещавано от хиляди туристи и поклонници, е оставено на произвола на ориста.

От сдружението " Скопянката Майка Тереза " настояват, че този културен монумент, който датира от 18 век, към този момент една година е без електричество, а в стаята на светицата непрекъснато тече вода и е цялата в плесен и пред срутване.

На всичко от горната страна Феодалната кула е една от дребното остарели здания в града, оживели след опустошителното земетресение през 1963 година От стаята на Майка Тереза имал ключ и Тоше Проески, който постоянно идвал тук да се моли и репетира.

От македонския всекидневник се обърнали към Министерството на културата и организацията за отбрана на културното завещание, само че не получили отговор.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР