С дълбоко прискърбие приех лошата вест за смъртта на председателя

...
С дълбоко прискърбие приех лошата вест за смъртта на председателя
Коментари Харесай

Карадайъ изказа съболезнования по повод смъртта на председателя на АЛДЕ

" С надълбоко огорчение одобрих неприятната новина за гибелта на ръководителя на партията АЛДЕ Ханс ван Баален. Либералната общественост загуби един същински либерал, либерал по душа. " Това написа във Facebook ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ.

" В лицето на Ханс Движението за права и свободи постоянно срещаше поддръжка и схващане. Той беше освен наш сътрудник, само че и наш другар, както и огромен другар на България. От името на Движението за права и свободи и от мое име показвам своите откровени съболезнования към неговите близки и семейство ", написа още Карадайъ.

60-годишният Ван Бален бе представител на десноцентристката Народна партия за независимост и народна власт (НПСД) на нидерландския министър председател Марк Рюте.

Бившият народен представител в нидерландския и в Европейския парламент е умрял през вчерашния ден в болница в Ротердам след малко боледуване, заяви представител на неговото семейство, представен от АНП.

Ханс ван Бален бе експерт по въпросите на сигурността, защитата и външните работи. " Работехме дружно от 1993 година Ханс изигра решаваща роля за големия растеж на демократичната група в Европейския парламент. Ценя нашето другарство ", написа в Туитър Марк Рюте.

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел сподели, че е " надълбоко тъжен " от новината за кончината на Ханс ван Бален. " Тъжен ден за партията АЛДЕ, която той ръководеше с ангажираност и отдаденост ", добави Мишел.

Председателят на демократичната група в Европейския парламент " Обнови Европа " Дачиан Чолош съобщи, че е " шокиран от трагичната гибел " на Ван Бален. " Ханс ръководеше демократичното придвижване " в Европа и " ще липсва на цялото демократично семейство ", добави той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР