С чисто нов и обзаведен клуб се сдобиха членовете на

...
С чисто нов и обзаведен клуб се сдобиха членовете на
Коментари Харесай

Нов клуб за хората с увреждания откриха в Любимец

С чисто нов и обзаведен клуб се снабдиха членовете на Сдружение на хората с физически увреждания „ Светлина “ в Любимец. Събитието стана в Деня на възрастните хора. Клубът се намира на ул. „ Републиканска “, наоколо до постройката на Общинска администрация.

„ След близо година, която ни бе нужна за намиране на уместно помещение, цялостното му поправяне и обзавеждане с всичко належащо - офис-техника, консумативи и принадлежности, към този момент можем да кажем, че един от главните проблеми на членовете на съдружие „ Светлина “ е решен. Вие към този момент разполагате със собствен клуб, където да се събирате и да обсъждате вълнуващите ви проблеми “ – сподели Кметът на Любимец Анастас Анастасов при откриването. „ Клубът е наоколо до административната постройка, а кабинетът ми постоянно е отворен за вас. Желая Ви доста здраве и дълги години да се събирате тук за раздумка и забавление “ – добави още той.

Кметът подари на сдружението LED тв приемник и озвучителна система и им даде 300 лева от представителните си разноски, за възнаграждение на ел. сила, вода и интернет през първите няколко месеца.

На откриването участваха доктор Георги Станков – депутат в 44 Народно събрание, ръководителят на Общински съвет Любимец – Мария Станкова, част от управителния екип на общината в лицето на зам.-кмета Илия Илиев и секретаря Христо Христозов, ръководителят на Регионалната организация на Съюза на инвалидите - Хасково Милка Костова, Мариана Попова – ръководител на локалното Сдружение „ Светлина “ и доста членове на сдружението.

Д-р Георги Станков също поздрави присъстващите и пое ангажимент с персонални средства да обезпечи щори за помещението. „ Моята работа като депутат е да се срещам с хората, да се срещам с техните проблеми и да оказвам помощ за тяхното разрешаване. Затова, когато се нуждаете от нещо, аз съм подготвен да ви чуя и да оказа помощ. “ – сподели доктор Станков.

От своя страна домакинът на клуба Мариана Попова също благодари на общинския екип за положените старания и вложените средства - „ За първи път ние разполагаме с толкоз прекрасен и комфортен клуб. Имаме всичко, което ни е належащо, даже повече. Осигуряването на това помещение е доста значимо за нас, защото членовете на сдружението надвишават 50, а до момента не разполагахме с уместно място, където да се събираме “. В знак на признателност госпожа Попова, от името на всички присъстващи, подари на господин Анастасов красиви сувенирни дарове – свещник и статуетка.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР