С четирима обесени похитителиКрайните наказания нямат да са публичниТалибаните изложиха

...
С четирима обесени похитителиКрайните наказания нямат да са публичниТалибаните изложиха
Коментари Харесай

Талибаните върнаха екзекуции и ампутации

С четирима обесени похитители
Крайните санкции нямат да са обществени

Талибаните изложиха на обществено място в западния град Херат телата на четирима убити от тях похитители, заяви Би Би Си.

Това става единствено ден, откакто от ислямисткото придвижване предизвестиха, че ще възобновяват санкции като смъртни присъди и ампутации. Четиримата мъже са убити при престрелка, откакто отвлекли предприемач и сина му, оповестяват локални източници.

След като откриха надзор върху Афганистан на 15 август, талибаните дадоха обещание по-меко ръководство от предходното им. Но към този момент има голям брой известия за нарушение на човешките права в редица точки на страната.

По-рано тази седмица прословутият началник на някогашната религиозна полиция молла Норудин Тураби, който в този момент управлява пандизите в Афганистан, разгласи, че крайните санкции като изтезания и ампутации ще бъдат обновени, само че не и на обществени места.

Междувременно доста поданици на столицата Кабул се оплакват от усложнен достъп до медикаменти и храни от първа нужда.

След поемането на властта от талибаните в Афганистан покачиха цените на храните. Отчитат се спад на националната валута, инфлация и усложнения при тегленето на пари от банките - не повече от 200 $ на седмица.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР