С четирима обесени похитителиКрайните наказания нямат да са публичниТалибаните изложиха

С четирима обесени похитителиКрайните наказания нямат да са публичниТалибаните изложиха ...

Талибаните върнаха екзекуции и ампутации

С четирима обесени похитители
Крайните наказания нямат да са публични

Талибаните изложиха на публично място в западния град Херат телата на четирима убити от тях похитители, съобщи Би Би Си.

Това става само ден, след като от ислямисткото движение предупредиха, че ще възобновяват наказания като смъртни присъди и ампутации. Четиримата мъже са убити при престрелка, след като отвлекли бизнесмен и сина му, съобщават местни източници.

След като установиха контрол върху Афганистан на 15 август, талибаните обещаха по-меко управление от предишното им. Но вече има множество съобщения за нарушаване на човешките права в редица точки на страната.

По-рано тази седмица прословутият ръководител на бившата религиозна полиция молла Норудин Тураби, който сега ръководи затворите в Афганистан, обяви, че крайните наказания като екзекуции и ампутации ще бъдат възобновени, но не и на публични места.

Междувременно много жители на столицата Кабул се оплакват от затруднен достъп до лекарства и храни от първа необходимост.

След поемането на властта от талибаните в Афганистан повишиха цените на храните. Отчитат се спад на националната валута, инфлация и затруднения при тегленето на пари от банките - не повече от 200 долара на седмица.

Източник: trud.bg