С четири титли в Тур дьо Франс за последните пет

...
С четири титли в Тур дьо Франс за последните пет
Коментари Харесай

Фрум нямаше да печели толкова много без "Скай", убеден е Нибали

С четири трофеи в " Тур дьо Франс " за последните пет сезона и исторически дубъл Тур – " Вуелта " през това лято Крис Фрум се потвърди като един от най-хубавите многоетапници в колоезденето. Въпреки това триумфите му не престават да са поставяни под огромно подозрение. Последният, който оспори постигнатото от британеца е Винченцо Нибали. Сицилианецът единствен наруши хегемонията на " Скай " в Тура, грабвайки купата през 2014 година

Състезателят на " Бахрейн Мерида " приключи втори във " Вуелта " на 2.15 минути зад спечелилия.

" Мисля, че най-голямата разлика сред нас на " Вуелта " беше силата на тима му. Рядко оставаше изолиран, а даже когато имаше неприятен ден на Мачукос след бягането по часовник, към момента имаше петима съотборници да му оказват помощ ", сподели Нибали.

Според него слабостта на Крис Фрум е в моментите, когато остане самичък, тъй като не може да се оправя без помощници към себе си. Точно поради това британецът постоянно има мощен тим в надпреварите.

" Не мисля, че Фрум щеше да завоюва в Испания без " Скай ". По мое мнение, в случай че нямаше толкоз мощен тим през годините нямаше да има и четири трофеи в Тура ", добави италианецът.

В края на сезона " Скай " разгласява годишния си финансов отчет за 2016 година, който сподели, че тимът има бюджет от 31 млн. евро – най-големият в професионалното колоездене.

" Всеки в спорта знае какъв брой мощен тим е " Скай ", те имат страхотна организация, огромен бюджет, безусловно джобовете им са бездънни. Вижте какви помощници си разрешават да слагат до Крис – Ланда, Герант Томас, Ниеве, Москон, Диего Роза, Квятковски, все положителни състезатели, които другаде ще са водачи ", сподели още Нибали и посочи обстоятелството, че през цялата година в " Бахрейн " са имали проблеми с травми и той е разчитал основно на 39-годишния деец Пелидзоти.

 Италианецът приключи втори след Фрум във
© Associated Press

Италианецът приключи втори след Фрум във " Вуелта ".

Акулата от Месина разкри забавна детайлност, че преди няколко години е бил пред трансфер в " Скай ", само че се е отказал от опцията: " Не съм уверен и до през днешния ден, че това е верният тим за мен. След като се разминахме, по този начин и не демонстрираха интерес още веднъж ".

Почти на 33 години сицилианецът продължава да си слага високи цели и не мисли скоро да се отхвърля. През 2017 година Нибали приключи трети в Джирото и втори в Обиколката на Испания, а през 2018 година евентуално ще насочи подготовката си към " Тур дьо Франс ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР