С четири представления в два дни ще бъде отбелязана Нощта

...
С четири представления в два дни ще бъде отбелязана Нощта
Коментари Харесай

С четири спектакъла в два дни ще бъде отбелязана Нощта на театрите във Варна

С четири представления в два дни ще бъде маркирана Нощта на театрите във Варна. Тази вечер публиката ще види "Любовникът от ZanziБар " на израелския драматург Ели Сага. Това е първото слагане на пиесата в България. Режисьор е проф. Атанас Атанасов, сценографията и костюмите са на Петя Стойкова, а музиката - на Петя Диманова. Това оповестиха от Театрално-музикалния продуцентски център в града.

Нощта на театрите във Варна ще продължи с три представления на следващия ден. Приказката за деца и възрастни "Сън " е под режисурата на Стоян Радев Ге.К. Вечерта, с изключение на в постройката на театъра, зрелище ще има и в Градската художествена изложба. Публиката може да види "Владимир " от словенския драматург Матяж Зупанчич, дипломен театър на режисьора Николай Кенаров. В Галерията ще се играе "Поразените " по романа на Теодора Димова, чиято първа театрална версия е под режисурата на Стоян Радев Ге.К.

Нощта на театрите слага и началото на XI Коледни театрални седмици-Варна 2020. Сред акцентите в самобитния фестивал ще бъдат представленията на "Приятели? " от Здрава Каменова, с режисьор Николай Кенаров, и на неостаряващия ситком "Бащи, неистини и още нещо " от Рей Куни под режисурата на Костадин Бандутов.

В Коледните театрални седмици българската класика участва с "Криворазбраната цивилизация " от Добри Войников и "Двубой " на Иван Вазов. Режисьор и на двете постановки е Стоян Радев Ге.К. Публиката ще има опция да види още "Само за дами " от Дарио Фо. Постановката под режисурата на Костадин Бандутов е отличена с премията "Варна 2020 ". "Любовни писма " от Албърт Р.Гърни е в режисьорския прочит на Георги Михалков, а комедията на парадокса "Монтажът на моя филм " - на Деси Шпатова.

За най-младите фенове Театралната Коледа предлага наред със "Сън ", и "Приключения рискови с герои сладкогласни " от Недялко Йорданов. Режисьор на спектакъла е Костадин Бандутов, а музиката е на Хайгашод Агасян.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР