С четири победи от четири мача Арсенал се радва на

...
С четири победи от четири мача Арсенал се радва на
Коментари Харесай

За пръв път от сезона на "непобедимите" "Арсенал" стартира с четири победи поред

С четири победи от четири мача " Арсенал " се радва на съвършен старт на новия във Висшата лига. " Артилеристите " в събота и са единствения отбор, който дотук не е изгубил нито една точка и представянето на състава е доста по-различно от това през предходната година.

Отличното начало незабавно докара до взор към историята и статистиката. А тя демонстрира, че последният път, в който " Арсенал " започва с четири следващи победи, най-после приключи като първенец, освен това без нито едно проваляне. Става въпрос за паметния сезон 2003-04, прочут като " непобедимите ".

И до момента достижението на отбора, воден тогава от Арсен Венгер, е само в ерата на Висшата лига.

" Не бях наясно с това, само че мисля, че е огромен комплимент за футболисите. Този тим има темперамент и това ни оказа помощ да победим " Фулъм ", тъй като мачът беше тежък ", разяснява след дуела на " Емиратс " мениджърът Микел Артета.

Според него обаче не трябва да се приказва за купа.

" На този стадий да загатваме купа би било доста пресилено. Висшата лига е дълъг маратон ".

Двубоят с " Фулъм " беше под №100 за Артета като управител на " Арсенал " и той записа своята 53-та победа. От всички преди него само Венгер има по-добър баланс, откакто завоюва 54 пъти в първите си 100 срещи.

Бившият състезател на " артилеристите " Алън Смит счита, че огромната смяна от предходните сезони е в мисленето на футболистите и манталитетът, който те демонстрират.

" Победите са отличен индикатор, само че погледнете държанието им. Срещу " Фулъм " те измъкнаха сложен мач, който беше белязан от кошмарна неточност. Освен това беше физически мач, с доста конфликти, провокации, само че " Арсенал " не се стресна, както се е случвало доста в последните години ", разяснява Смит пред BBC.

Смит регистрира и атмосферата на " Емиратс ", която доста оказва помощ на тима.

" В отбора има дух, футболистите са задружни, Артета построи колектив, което е доста значимо. Вижте и какво става на трибуните, шумът на " Емиратс " беше пронизителен, такова нещо не е имало от най-малко 10 години ".

Артета обаче не бърза да се радва, а предизвести, че предстоят още по-трудни срещи. " Арсенал " занапред навлиза в интервал, в който мачовете стават повече поради началото на европейските шампионати. В идващите 35 дни " артилеристите " имат и два мача, които ще покажат дали израстването им е трайно - на 4 септември те срещат " Манчестър юнайтед ", а на 1 октомври е дербито с " Тотнъм ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР