С четири гласа за“ и един въздържал се“ Съветът за

...
С четири гласа за“ и един въздържал се“ Съветът за
Коментари Харесай

СЕМ преизбра Бетина Жотева за шеф

С четири гласа „ за “ и един „ въздържал се “ Съветът за електронни медии още веднъж избра Бетина Жотева за собствен ръководител. Мандатът ѝ е една година. Преди година Бетина Жотева смени на председателското място София Владимирова.

По закон ръководителят на Съвета за електронни медии съставлява съвета, подписва актовете му, взети в осъществяване на Закона за радиото и малкия екран, управлява осъществяването им, издава наказателни постановления за нарушавания на наредбите, реализира връзките институцията с държавните органи, доставчиците на медийни услуги и с интернационалните организации, свързани с медиите.

Мандатът на членовете на Съвет за електронни медии е шест години. Трима от тях избират от Народното събрание, а двама се назначават от президента. Съставът на медийния регулатор се обновява през две години от квотата на Народното събрание и през три години от тази на президента.

Освен това Съвет за електронни медии реши да изпрати писмо до Европейската комисия поради казуса с понижените бюджети на публичните медии, както и на самия регулаторен орган, съобщи БНР.  Медийният регулатор за следващ път ще сложи въпроса за нуждата от промяна във финансирането на публичните медии.

Вчера вицепремиерът в оставка Томислав Дончев пое ангажимент в изявление за Националното радио да даде изясненост за решението на кабинета в оставка два пъти да понижи дотацията на БНР с близо 1 милион лв..
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР