С четири гласа за и един въздържал се Съветът за

...
С четири гласа за и един въздържал се Съветът за
Коментари Харесай

СЕМ преизбра Бетина Жотева за свой председател

С четири гласа " за " и един " въздържал се " Съветът за електронни медии още веднъж избра Бетина Жотева за собствен ръководител. Мандатът ѝ е една година.

Съветът за електронни медии реши да изпрати писмо до Европейската комисия поради казуса с понижените бюджети на публичните медии и на самия Съвет за електронни медии.

Медийният регулатор за следващ път ще сложи въпроса за нуждата от промяна във финансирането на публичните медии, оповестява БНР.

Преди година Бетина Жотева смени на председателското място София Владимирова.

По закон ръководителят на Съвета за електронни медии съставлява съвета, подписва актовете му, взети в осъществяване на Закона за радиото и малкия екран, управлява осъществяването им, издава наказателни постановления за нарушавания на наредбите, реализира връзките институцията с държавните органи, доставчиците на медийни услуги и с интернационалните организации, свързани с медиите.

Мандатът на членовете на Съвет за електронни медии е шест години. Трима от тях избират от Народното събрание, а двама се назначават от президента. Съставът на медийния регулатор се обновява през две години от квотата на Народното събрание и през три години от тази на президента.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР