С четири дни тържества и богата програма Съединение ще отбележи

...
С четири дни тържества и богата програма Съединение ще отбележи
Коментари Харесай

Четири дни празнуват в Съединение за 6 септември

С четири дни тържества и богата стратегия Съединение ще означи празника на града и 137-ата годишнина от Съединението на Княжество България и Източна Румелия. Честванията стартират на следващия ден в 16 ч. с юношески футболен шампионат на игрището на СУ " Христо Ботев ". В 20,30 ч. жителите и гостите ще могат да се насладят на кино под звездите и българския игрален филм " Жигули " на режисьора Виктор Божинов. Излъчването е на площада в Съединение.  

В неделя в 19 ч. ще бъдат поднесени цветя на паметните плочи в града. Час и половина по-късно стартира зрелищно огнено шоу. В  20,40 ч. оркестър " Марица " ще се качи на сцената и ще се погрижи за положителното въодушевление на присъстващите. 

Кулминацията на честванията е в понеделник, 5 септември, когато се отбелязва и празникът на града. В 9,30 ч. на площада ще бъдат издигнати знамената, а в 10 ч. е началото на тържествената сесия, която ще се организира в пленарната зала на Общината. По същото време стартира Детско утро и демонстрации на децата, взели присъединяване в летните школи, проведени от Местната комисия за противообществени прояви. Същия ден присъстващите ще могат да видят и ревю на старинно оръжие - " Голямоконарска чета ". В 19 ч. осъществявания на самодейни сформира и мажоретки ще забавляват гостите. 
В 19,30 ч. в църквата " Св. Атанасий "  е панихидата, отдадена на голямоконарци, взели участие в Съединението на България. Час по-късно стартира изнасянето на знамето на Голямоконарската чета и литийното шествие до площада.

Точно в 20,30 ч. присъстващите ще станат очевидци на възстановка, пресъздаваща моменти от Съединението. След това празнично слово ще изнесе кметът на общината Атанас Балкански. Следва тържествена вечерна инспекция и заря.

На 6 септември в 9,30 ч. на старта ще застанат участниците в 47-ия интернационален маратон “Съединение “, който стартира от град Съединение и финишира на едноименния площад в Пловдив. Награждаването на спечелилите ще е в 12 ч.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР