С честване пред паметника на бележития възрожденец Софроний Врачански започна

...
С честване пред паметника на бележития възрожденец Софроний Врачански започна
Коментари Харесай

Враца чества Деня на будителите

С честване пред паметника на бележития възрожденец Софроний Врачански стартира през днешния ден Денят на националните будители във Враца. Началото бе оповестено за 11 часа. Половин час по-късно, в градинката пред Дома на науката и техниката бе направена първата копка за създаване на паметник-чешма на известния български кинорежисьор Людмил Кирков, съгражданин на врачани.
В двора на Възрожденския комплекс Свети Софроний Врачански от 16 часа стартира среща-разговор „ Спомен за фамилия Ганецовски “. Проявата е проведена от Регионалния исторически музей и общинския консултант Иван Узунов. Общественикът фармацевт Иван Узунов има концепция да бъде основана алея на будителите във Възрожденския комплекс, с цел да не потънат в давност възрожденците от локалния край.
Историческият музей ви кани в същия час „ В ателието на актуалния Врачански будител”. Организатори са районната конструкция на ГЕРБ, Регионална библиотека „ Христо Ботев”, артистът Емил Пеняшки, дизайнерът Росица Стоянова и литераторът Косьо Костадинов. Посетители и посетители ще имат опция да се включат в креативен ателиета с разнородни културни действия.
В Деня на будителите не са забравени и меломаните - от 18,30 часа, във фоайето на Градската концертна зала ще бъде открита документална галерия „ Дух и Слово “, отдадена на 90 години от рождението на композитора Александър Танев. От 19 часа стартира концерт на Симфониета Враца и прожекция на филм, отдаден на виталния и креативен път на Александър Танев. Диригент - Христо Павлов, а солисти - Марта Танева - цигулка и Алекс Атанасов – контрабас.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР