С „час по родолюбие“ в училищата и детските градини ще

...
С „час по родолюбие“ в училищата и детските градини ще
Коментари Харесай

Шумен празнува с час по родолюбие, Стефан Вълдобрев и театрален фестивал

С „ час по родолюбие “ в учебните заведения и детските градини ще стартира празникът на Шумен на следващия ден, 11 май.

В 10.30 часа е ритуалът по издигане на знамената на Европейски Съюз, България и Шумен пред постройката на общината. Половин час по-късно ще се организира тържествената сесия на Общинския съвет, на която ще бъдат отличени за принос в развиването на града тазгодишните носители на златна значка на град Шумен и ще бъдат връчени премиите за изкуство и просвета.

По традиция на празничния 11 май е формалното разкриване на Театралния фестивал „ Нова българска драма “. Церемонията с изнасяне на театралната хоругва и запалването на театралния огън е в 18.30 часа пред Драматично-кукления спектакъл „ Васил Друмев “. След това цяла седмица градът ще бъде сцена на хитови театрални заглавия.

Празничният концерт, който общината подарява на жителите на града за Деня на Шумен , е с присъединяване на един от най-популярните и обичани реализатори в България – артист, музикант, текстописец и фронтмен на „ Обичайните обвинени “ Стефан Вълдобрев. Той ще стартира в 20.00 часа в зала „ Арена Шумен “, а входът е свободен.

Групата ще дойде в Шумен ден по-рано и на 10 май (вторник) от 18.00 часа в парка до общината Стефан Вълдобрев ще показа книгата си „ Книга за песните”, отдадена на неговата 50-годишнина. Веднага по-късно от 19.00 часа в зала „ Проф. Венета Вичева “ е безвъзмезден концерт на Ансамбъла за ударни принадлежности „ Престо “ от Пловдив.

Гости в празничната седмица от 9 до 13 май са кметът на побратимения румънски град Браила господин Виорел Мариан Драгомир и брачната половинка му госпожа Космина Драгомир, както и зам.-кметът по просвета на побратимения маджарски град Дебрецен Ищван Пушкаш и Сандра Мишкеди, шеф на Институт Лист – Унгарски културен институт в София.

Във връзка с празничните прояви за Деня на Шумен на 11 май (сряда) от 9.00 до 11.00 часа краткотрайно ще бъде спряно придвижването на коли по бул. „ Славянски “ от кръстовището с ул. „ Карел Шкорпил “ до кръстовището с ул. „ Адам Мицкевич “. За същия интервал от време би трябвало да бъде освободен от коли и паркингът пред постройката на общината в сектора от пешеходната пътека против ДКТ „ Васил Друмев “ до пешеходната пътека пред ДНА (Военния клуб).
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР