С бюджета за 2022г. ние правим инвестиции от 12 млрд.

...
С бюджета за 2022г. ние правим инвестиции от 12 млрд.
Коментари Харесай

Асен Василев обяви бюджет 2022 за инвестиционен

С бюджета за 2022г. ние вършим вложения от 12 милиарда лева повече с дълг по-малко от това, което вие сте планували, обърна се вицепремиерът и финансов министър Асен Василев към депутатите от ГЕРБ при представянето на бюджета в пленарна зала. По думите му във философията на бюджета е залегнало съдружното съглашение, както и промени в мисленето и планирането на парите на страната.

„ Този Държавен бюджет е капиталов. Ако не влагаме в хора, в инфраструктура, няма да имаме напредък. Това за ниските приходи би трябвало да остане в предишното. Трябва да произвеждаме артикули с добавена стойност, да има машинизация и по-висока работливост. Заложили сме двойно нарастване на финансовите вложения, в образованието, културата и спорта. Залагаме една обществена стратегия, която да обезпечи обществена взаимност “, уточни финансовият министър. Той обясни на депутатите, че за всяка една сфера министерството на финансите/МФ/ е питало - с тези средства, които желаете, по какъв начин ще инвестирате и какви резултати ще постигнете, „ а не ето ви една торба пари “. За Василев този метод на бюджетиране е изключително значим, тъй като това е отговорно отношение към парите на компании и жители.

„ Дефицитът е 2.5%, а с коронавирус ограниченията – 4.1%. Разходите са усилват доста по отношение на предходната година. Реално при 4 милиарда лева дълг тази и предходната година, ще има нарастване на разноските с 12 милиарда лева “, похвали се финансист №1 на страната. Той предвижда, че инфлацията във втората половина на годината ще е по-ниска.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР