С бурни аплодисменти и на крака в препълнения Летен театър,

...
С бурни аплодисменти и на крака в препълнения Летен театър,
Коментари Харесай

С бурни аплодисменти и на крака бургазлии почетоха паметта на Ваня Костова

С бурни овации и на крайници в препълнения Летен спектакъл, бургазлии уважиха нощес огромната и обичана певица Ваня Костова. Концертът с присъединяване на нейни сътрудници, другари и фенове, стартира с ретроспекция на дългия и незабравим креативен път на маестро Стефан Диомов по автобиографичната книга „ Белите и черни клавиши на моя живот “, проследяваща основаването на едни от най-емблематичните за българската музикална сцена вокални групи и реализатори – „ Тоника “, „ Тоника Сухопътни войски “, Тони Димитрова, „ Фамилия Тоника “, „ 5-те Сезона “, Дани Огнянов, Георги Милтиядов, Стефка Емилова, отбор „ Фортисимо “ и други.

Втората част на концерта бе напълно отдадена на песните на неповторимата Ваня Костова. На сцената прозвучаха едни от най-обичаните песни по стихове на Петя Дубарова, възпети по незабравим метод от Ваня Костова, както и напълно нова ария, написана от композитора Стефан Диомов по чернова на поетесата.

За първи път на сцена излезе и младият дует на внучката на Ваня Костова – Ванеса и внука на Стефан Диомов – Божидар, които извършиха „ Тази нощ единствено наша тя е “. Емоциите в Летния спектакъл доближиха своята връхна точка, когато синът й - Боян Михайлов, извърши в дует с Ваня Костова, излъчена на видеостената, емблематичната ария „ За остарялата обич “.

 

Още от БУРГАС:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР