С буркан хубав, истински мед потребителят може да се сдобие

...
С буркан хубав, истински мед потребителят може да се сдобие
Коментари Харесай

Пчеларски шеф алармира за голяма шашма с евтиния мед, който се продава

С буркан прекрасен, същински мед потребителят може да се снабди единствено при директна среща с производителя. А евтиният мед, който се продава по магазините, постоянно не дава отговор на действителността. Това съобщи пред Novini.bg ръководителят на Съюза на българските пчелари Михаил Михайлов.

По думите му най-качественият артикул нормално не се намира на пазара или в комерсиалния обект. Това става по-скоро на пчеларските изложби.

„ Така при директна среща потребителят вижда производителя, вижда етикета с неговия лик, с надписа, с данните, получава спомагателна информация и е уверен, че медът, който купува, е от този производител”, разяснява ръководителят на Съюза на българските пчелари. Според Михайлов има и различен метод и това е да се отиде при пчелар.

Така имаме сигурна гаранция, че медът е първокласен. Във веригите търговски мрежи, както и на пазарите се продава на ниска цена мед, уточни още пчеларят. „ Буквално споделям на ниска цена мед, който не дава отговор на реалността”, разяснява Михайлов.

Примерно за 6-7 лв. да се закупи кг мед не подхожда на калкулацията, която се прави, когато се създава естественото знамение, уточни специалистът. „ Това е прекомерно проблематично и жителите би трябвало да заобикалят да купуват подобен на ниска цена мед”, съобщи Михайлов.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР