С букет от различни мероприятия бе отпразнуван за 29-ти път

...
С букет от различни мероприятия бе отпразнуван за 29-ти път
Коментари Харесай

Пъстър и весел празник на малината в Берковския балкан /снимки/

С букет от разнообразни мероприятия бе отпразнуван за 29-ти път обичайният за берковския балкан „ Празник на малината “, оповестиха от локалната администрация.
Събитието бе извършено на 13, 14 и 15 август, в местността „ Горната кория “, в зоната на хижа Ком-нова, откъдето стартират красивите планински пътеки, водещи до обичани естествени забележителности в близост.
Празникът бе проведен и сбъднат от „ Клуб на туристите- ветерани “, които са част от „ Туристическо сдружение Берковица “, с финансовата поддръжка на Община Берковица. За събитието бяха поканени посетители от 20 туристически клуба от цялата страна, които взеха присъединяване в тридневният празник.
Празничната стратегия стартира на 13 август /петък/ от 19 часа като събра десетки поданици и посетители на гр. Берковица. Приветствия към присъстващите насочиха Димитър Христов – Председател на „ Клуб на туристите- ветерани “ в град Берковица, господин Румян Узунов – Председател на „ Клуб на туристите- ветерани “ в град Троян и Председател на федерацията на туристите ветерани в България, включваща 65 клуба от страната, и господин Красимир Статков, Председател на „ Туристическо сдружение Берковица “.
Поздравителен адрес от името на госпожа Димитранка Каменова, Кмет на Община Берковица бе поднесен на уредниците в лицето на Димитър Христов – Председател на „ Клуб на туристите- ветерани “ в град Берковица, а също по този начин и на всички посетители на празника. Празненството продължи с огромна забава, като пред хижата се извиха хора и танци, съпроводени от игривите ритми на музиката, изпълнена от оркестър „ Здравец “ от град Берковица. Всички участници бяха запленени от осъществяванията на „ Дамската певческа група „ при пенсионерски клуб „ Берковски кестен “, а също по този начин и от прелестното стихотворение отдадено на великия български стихотворец и публицист Иван Вазов, изпълнено от госпожа Генка Минчева, която е член на „ Клуб на туристите- ветерани “.
Съботният ден стартира от ранни зори с мероприятия навън като за задачата бяха проведени три маршрута, по които туристите се разходиха измежду живописната природа и се любуваха на красивите гледки, които берковският балкан предлага.
Първата група, която се изкачи до връх Голям Ком, потегли в 8 часа от хижа Ком - нова. На самия връх бе изнесена сказка на гостите от фена на планината Илиян Иванов – експерт „ Спорт и юношески действия “ в Община Берковица, запознаваща ги с берковския балкан, естествените забележителности в покрайнината, и забавни митове и предания за берковския балкан, запазили се от уста на уста през вековете до ден сегашен.
За втората група бе планувана разходка до връх Щърковица, с час на потегляне 8.10 часа, като по-късно бе образувана и третата група, която посети околност „ Вазов камък “.
В 16 часа в хижа Ком - нова бе планувана среща на всички участници в планинските походи, извършени сутринта, за обмяна на усещания на чаша планински чай и ароматно кафе.
Празничната Съботна вечеря стартира в 19 часа с музикална стратегия, в която взе присъединяване Мъжка певческа група „ Мераклийте “ към пенсионерски клуб „ Берковски кестен “, Берковица, и приключи с музикална диджей стратегия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР