С бронзови медали на смесени двойки се върнаха от Спешъл

...
С бронзови медали на смесени двойки се върнаха от Спешъл
Коментари Харесай

Три медала за старозагорските бадминтонисти от Спешъл Олимпикс ’2019

С бронзови медали на смесени двойки се върнаха от Спешъл Олимпикс ‘2019 в Абу Даби старозагорските бадминтонисти Ганка Иванова и Иван Нанев. Индивидуално при мъжете Иван завоюва сребро, а Ганка се класира четвърта. Четири години по-рано тя се върна със сребърен орден от международните игри в Лос Анджелис, а Иван взе участие за първи път.
Тази година България изпрати на игрите в Абу Даби, които се организираха от 14 до 21 март, 18 спортисти с интелектуални усложнения от 10 общини. Те се включиха в надпревари по седем спорта - лека атлетика, боче, бадминтон, тенис, конна езда, плуване и силов трибой, и донесоха общо 19 медала.
Днес спортистите от Дневния център " Св. св. Козма и Дамян “ бяха посрещнати се срещнаха със заместник-кметовете Красимира Чахова и Иванка Сотирова. Когато Стара Загора изпращаше Ганка и Иван в Абу Даби треньорът им Слънчезар Цанков показа, че ще е удовлетворен треньори от повече спортове да поемат предизвикването да се занимава с спортисти със специфични потребности, тъй като това е метод да бъдат социализирани. Иванка Сотирова ги прати със заръката да се показват почтено, а медалите на Ганка и Иван са доказателство, че е изпълнена.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР