С брифинг в централата на ГЕРБ от партията отбелязоха годишнината

...
С брифинг в централата на ГЕРБ от партията отбелязоха годишнината
Коментари Харесай

Борисов настоя за премахването на Паметника на съветската армия в София

С брифинг в централата на ГЕРБ от партията отбелязоха годишнината от началото на войната на Русия в Украйна. Лидерът на партията Бойко Борисов настоя, че България би трябвало да продължи да поддържа Киев. Той още веднъж повтори изказванието си, че посредниците на оръжие за Украйна са забогатели поради меката позиция на страната ни.

„ И до ден сегашен изясняват, че не са дали и един патрон за Украйна “, безапелационен бе той.

Борисов настоя и за премахването на Паметника на руската войска в София, взимайки мотив от вчерашния вандалски акт и чупенето на плочата на монумента. Демонтажът би трябвало да се случи „ в два такта “ – първо да се демонтира неотложно счупената преди ден плоча с надпис за признателния български народ, а по-късно да се отстрани и целият паметник.

„ Незабавно тази плоча да бъде отстранена, защото е на територията на град София, тъй като другояче самата дума „ вандалски акт “ за нещо толкоз правилно… И в тази ситуация е трябвало да бъде свършено още преди една година, до момента в който нямаше война, светът беше неуверен. Сега е тотално всичко друго, стотици хиляди са починали, разрушени са градовете, това е варварска война, не освободителна, както твърди Путин “, разяснява Борисов.

Борисов посочи, че за ориста на паметника би трябвало да се произнесат регионалният шеф и министърът на културата, макар че монументът е на територията на Столична община.

По думите на Борисов, прехаването на паметника е един честен акт. „ Преди две години  нямаше да чуете това от мен “, добави той.

„ Докато нямаше война светът бе много неуверен, имаше Мински съглашения, водеха се разговори… Сега е тотално всичко друго. Стотици хиляди са починали, разрушени са градовете. Това е варварска експанзия, а не освободителна война, както желаят да го изкарат “, ядосан е водачът на ГЕРБ. И даде позволение на своите да се обединят с Демократична България в търсене на метод Паметникът на Съветската войска да бъде отстранен. Не може в тази експанзия, в това клане да вземаме такава позиция, счита Борисов.

Той се ядоса и на търговията с оръжия, която се вършела цяла година – „ грозна “. Други страни застанаха, изпратиха оръжие публично. А в България, с цел да си спасят постовете, Демократична България се сплотиха с Българска социалистическа партия и клекнаха. Постчетата им са по-важни от това да сме един до друг до нашите европейски сътрудници “, разяснява той изказванията, че и един патрон не е отпътувал за Украйна по време на кабинета „ Петков “.

„ Както сподели Радев, когато влезеш през задния вход в политиката, резултатите са тези “, съобщи Бойко Борисов. „ Не знам за какъв неуспех приказват в Европа, само че на всички срещи не виждах министър председател на България, нито президент. Така че в случай че желаят сътрудниците от другите партии да не престават тази игра, тя към този момент е върху самия народ. Вчера си предизвиках да виждам „ Панорама “. Не знам в „ Харвард “ дали го учат, само че в механотехникума учат, че инфлацията е прикрит налог. “

Той прикани министърът на стопанската система да излезе и да каже какъв брой се е свило потреблението поради високите цени. „ Какво стана, децата стопираха да пият мляко ли? “, попита той и напомни обещанията на Политическа партия за ремонт на летището в Русия, за четирите нови автомагистрали и влизането в Еврозоната.

„ Всичко това тези хора ни предизвикаха и имат смелостта да ни кажат, че са добре. ГЕРБ ли стопират България от Еврозоната, ГЕРБ, който ви закара до вратата на чакалнята? Това е истината, това са фактатите. Преди 2 години нула миграция и в чакаланята на Еврозоната и банковия съюз. Отделени от румънците. Сега Румъния е надалеч пред нас “, съобщи Борисов.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР