С бой започна Националният съвет на СДС в София... и

...
С бой започна Националният съвет на СДС в София... и
Коментари Харесай

Бой на Националният съвет на СДС: Искат оставката на Божидар Лукарски

С пердах стартира Националният съвет на Съюз на демократичните сили в София... и приключи с резцепление. Лидерът на партията Божидар Лукарски, на който част от националния съвет желае оставката, се опита да не позволява на съвещанието структури на опозицията с аргумента, че не са си плащали членския импорт. Тогава се стигна до ръкопашна битка и спиране на съвещанието.

Че в Съюз на демократичните сили има разнобой беше ясно от месеци, само че че ще се стигне до пердах едва ли някой е очаквал.

Предисторията: опозицията на настоящето управление, водена от двама от заместник-председателите на Съюз на демократичните сили Емил Кабаиванов и Румен Христов упрекна Божидар Лукарски в безучастие и водене на партията към нежелана съдружна политика с НФСБ на Валери Симеонов. Още при започване на днешното съвещание хората на Лукарски демонстрираха раздаден сюжет с написани дейности на опозицията за премахване на настоящия ръководител.
 Физическа разпра на съвещанието на Народно събрание на Съюз на демократичните сили Физическа разпра на съвещанието на Народно събрание на Съюз на демократичните сили
С пердах стартира и свърши с разединение Националният съвет на Съюз на демократичните сили. Лидерът на съюза Божидар Лукарски, на който част от националния съвет желае оставката,...

След багра Божидар Лукарси разгласи, че приключва Националния съвет, за провеждането на който ще бъде избрана нова дата.
Божидар Лукарски - ръководител на Съюз на демократичните сили: За първи път в историята на Съюз на демократичните сили видяхме, че се работи по един сюжет очевидно писан от сценаристи отвън партията. Битката явно е къде ще бъде заведена и на кого ще престане марката Съюз на демократичните сили тъй като не е загадка, че имаме разлики в партията във връзка с това каква да бъде бъдещата съдружна политика.
Противниците на Лукарски останаха в залата, оповестиха че имат кворум и организираха съвещание. След час излязоха с решение за привикване на нов Национален съвет на 2-и май, на който да се гласоподава предварително преустановяване на пълномощията на настоящия ръководител на Съюз на демократичните сили Божидар Лукарски.
Емил Кабаиванов - зам.-председател на Съюз на демократичните сили: Днес нямаше изземване на никакви функционалности. Каквото и да прави ръководителя висшия орган е националния съвет. Каквото реши Националния съвет, ръководителят е задължен да го прави. Като не желае да го направи, подава си оставката и към този момент не е ръководител.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР