С болките в гърба шега не бива. Без значение дали

...
С болките в гърба шега не бива. Без значение дали
Коментари Харесай

Боли ви гърбът? Ето как ще забравите тази мъка!

С болките в гърба смешка не трябва. Без значение дали водим деен или застоял метод на живот, всеки един от нас рискува да си повреди гръбначния дирек, написа Obekti.bg.

Ето за какво положителната поза е много по-важна, в сравнение с изобщо подозирате. Когато сте заели неприятна стойка, мускулите и ставите ви не се натоварват отмерено. Това от своя страна може да докара до много съществени проблеми. Например хронична болежка, мускулна недоразвитост, разнообразни типове пострадвания на ставите, проблеми с храносмилането и дишането и други.
Да не приказваме, че неприятната стойка не ви кара да изглеждате доста привлекателни.
За благополучие, съществуват няколко лесни съвета, които ще ви оказват помощ да поддържате добра поза и да сте здрави.
Носете комфортни обувки и ходете боси, когато можете
Краката са в основата на цялото ни тяло. Ето за какво ключът към положителната поза се крие в вярното развиване на мускулите и ставите в тази част на организма. Най-естественото нещо, което хората могат да създадат, е да вървят боси, колкото се може по-често.
Когато въпреки всичко се постанова да носите обувки, високите токчета и дебелите подметки са първите неща, които би трябвало да избягвате. Купете си комфортни обувки, които оферират добра поддръжка за крайници.

И това е забавно: Обезмаслените артикули са рискови за сърцето! - четете тази и още потребни вести на zdrave.to
Включете повече калций към диетата си
Калцият е строителният материал на нашите кости. Колкото по-възрастни ставаме, толкоз по-крехки са костите ни. Силният скелет ви оказва помощ да поддържате добра поза и да се лишите от всевъзможни болки.
Така че приемайте повече богата на калций храна, като сирене, ядки, фасул и млечни артикули.
Увеличете приема на витамин D
Вашите кости се нуждаят от витамин D, най-много тъй като той обезпечава добра всмукване на калция. Можете да го получите от храната и слънчевата светлина, само че в случай че тези два източника не са задоволителни, по-добре е да приемате добавки.
Как да прекарваме часове пред компютъра и да сме здравиРаботата пред компютър може да крие доста опасности
Вдигайте тежести
За задачата не е нужно да се втурвате към фитнес залата. Малките товари, които срещате във вашия всекидневен живот, като торбите от магазина за хранителни артикули или раницата на детето, също имат резултат.
Просто ги използвайте рационално и не носете тежка чанта на едно и също рамо от самото начало. Редовното повдигане на разнообразни товари ще отдалечи остеопорозата и оформянето на гърбица, когато остареете.
Сменяйте позата
Седенето на едно място в продължение на часове предизвиква отмалялост в мускулите, а неприятната поза - болки в гърба и шията. Много е значимо да променяте позата си, да се изправяте, да се разхождате и да се разтягате най-малко два пъти на час.
Ако сте прекомерно заети, с цел да го запомните, нагласете си тревога, която да ви подсеща да го вършиме на всеки 30 минути.
Подобрете салдото си
Има разнообразни типове фитнес съоръжение, които можете да употребявате за извършения, които усъвършенстват салдото ви. Ходенето по всяка нестабилна повърхнина, като пясък, също е доста потребно.
Балансирането та тялото свързва мозъка, нервната система и мускулите, с цел да сътвори по-добра съгласуваност, като усъвършенства и стойката ви.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР