С болките в гърба шега не бива. Без значение дали

...
С болките в гърба шега не бива. Без значение дали
Коментари Харесай

5 упражнения за здрав гръбнак

С болките в гърба смешка не трябва. Без значение дали водим деен, или застоял метод на живот, всеки един от нас е изложен на риск да повреди гръбначния си дирек. Ето няколко ефикасни извършения, които ще ви оказват помощ да се отървете от неприятните болки в гърба.

Упражнение 1

Легнете по тил. Сгънете десния си крайник в коляното. Вдигнете левия нагоре. Хванете го с двете си ръце в коляното и го придърпайте към торса. Задръжте по този начин 30 секунди. Повторите два пъти с всеки крайник.

Упражнение 2

Легнете по тил и сгънете двата крайници в коленете. Хванете левия с две ръце в коляното и го придърпайте към торса. Задръжте по този начин 20 секунди. Повторете два пъти с всеки крайник.

Упражнение 3

Легнете по тил. Изпънете дясната ръка встрани – под прав ъгъл по отношение на тялото. Изпънете левия крайник. Опитайте се да изтегнете десния крайник наляво, тъй че коляното ви съвсем да допре лявата ръка. Задръжте по този начин 20 секунди. Повторете два пъти с всеки крайник.

Упражнение 4

Легнете по тил и прегънете левия крайник през коляно. Поставете долната половина на десния крайник върху бедрото на левия, тъй че коляното да сочи встрани под прав ъгъл. Внимателно придърпайте левия крайник към главата. Задръжте по този начин 30 секунди. Разменете краката и повторете.

Упражнение 5

Застанете на една ръка разстояние от масата. Наведете тяло напред и леко прегънете колене, с цел да може да докоснете ръба на масата и с две ръце. Изпънете ръце напред и оставете главата на равнището на раменете. Задръжте по този начин 10 секунди, след което се изправете и наклонете тялото си встрани – няколко пъти наляво и надясно.

Техника за сигурност: първо загрейте с мудни придвижвания ставите и мускулните групи, които ще упражнявате. Винаги подхождайте с внимание към описанието и не бързайте при осъществяването.

Източник: iwoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР