С богата програма ВЕЦ Калето отпразнува в събота своята 10-а

...
С богата програма ВЕЦ Калето отпразнува в събота своята 10-а
Коментари Харесай

Елитът на Северозапада се събра край Мездра да празнува 10-годишнината на ВЕЦ Калето /снимки/

С богата стратегия Водноелектрическа централа Калето отпразнува в събота своята 10-а годишнина. Над 250 сътрудници, чиновници и другари се събраха на градинско празненство в двора на централата край Мездра. Водосвет за здраве и благоденствие отслужиха дружно врачанския митрополит Григорий и старозагорския Киприян.
Думи на признателност към проектанти, строители и целия колектив на компаниите насочи притежателят на централата Тони Йорданов.
„ Днес е един от следващите значими дни в нашата бизнес история, когато означаваме 10 години от безупречната работа на Водноелектрическа централа Калето, която е опорният дирек в развиването не целия ни огромен бизнес. Тя, дружно с Водноелектрическа централа Петрово, дава непоклатимост на приходите и разплащанията, на бъдещите ни вложения и несъмнено на направените с виновния ви труд заплати. Водноелектрическа централа Калето с създадените над 136 млн. кВтч е може би най-големият производител на екологичен ток по поречието на Искър от София до Роман и е икономисала 150 хиляди тона нездравословни излъчвания. Обаче, както и в словото си преди 10 години, по този начин и в този момент държа да припомня, че българските вложители заслужават друго отношение и поддръжка, а не пречки и спънки, в случай че желаеме България да не е на последно място в Европейски Съюз и за децата и внуците ни. Въпреки това ние продължаваме с хотелски комплекс, винарска маза, офиси и жилищна постройка във Враца, а се надяваме да работим и на огромните пътища в Северозапада “, съобщи той в словото си.
Неговият сътрудник Цанко Петков също поздрави присъстващите и описа вълнуващи моменти от построяването на централата.
С плакети, грамоти и юбилейни знаци бяха отличени сътрудниците и чиновниците на „ Инертстрой Калето “, които работят във компанията още от стартирането на ВЕЦ-а.
Сред формалните посетители бяха народния представител Росен Живков, кметът на община Мездра Иван Аспарухов и ръководителят на Общински съвет Яна Нинова.
Петчасовата празнична стратегия включваше осъществявания на обичаната певица Цветелина, спечелилият в „ Като две капки вода “ Фики, всенародния любим Краси Радков и отбор „ Мездра “.
Завидни танцови умения демонстрираха освен фамилиите Йорданови и Петкови, само че и техните три синове, снахи и внуци, както и чиновниците й. Българското знаме предвождаше хората, а овации и откровени обятия имаше за тримата реализатори.
Богата софра, на която не липсваше нищо, в това число с теле и три агнета на чеверме, още веднъж беше дело на фрагменти на Калето и веригата хипермаркети „ Ариел “.
Както преди 10 години, по този начин и в този момент, къс дъжд подсети, че без водата няма по какъв начин да има ток, само че това не попречи на веселбата. Кулминация на празника бе красива заря в нощното небе над река Искър.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР