С богата програма ще бъде отбелязан Денят на народните будители

...
С богата програма ще бъде отбелязан Денят на народните будители
Коментари Харесай

Как Варна ще отбележи Деня на народните будители

С богата стратегия ще бъде маркиран Денят на националните будители във Варна.

В 10:00 ч. пред паметника на Отец Паисий в Морската градина ще бъде отслужен молебен и ще бъдат поднесени венци и цветя.



Час по-късно във варненската библиотека „ Пенчо Славейков “ ще бъде открита галерия на неповторими издания на български вестници и списания, които са част от сбирката на археолога Александър Минчев.

Градската художествена изложба “Борис Георгиев ” ще работи с вход свободен за възпитаници, студенти, учители, преподаватели и работещи в областта на българското обучение и просвета.От 11:00 ч. и от 15:00 ч. там ще се проведатобразователни беседи за живота и изкуството на класическия занаятчия на българската живопис - българският актьор от чешки генезис Иван (Ян) Мърквичка.

В17:00 ч. историкът Кольо Хубенов от Музея на Възраждането ще опише забавни обстоятелства пред изложбата с ликовете на национални и локални национални будители, която се намира на площад „ Независимост “.



В духовно-просветен център „ Св. Архангел Михаил ” във Варна стартират срещи, отдадени на празника. Днес от 18:00 ч. йеромонах Пимен, който е свещеник на Германския манастир „ Св. Йоан Рилски ”, ще изнесе сказка на тема„ Началото на Българското възобновление и св. Пимен Зографски ”. В четвъртък в същия час иконом Василий Шаган ще приказва за „ Поляризация в пространството на християнския живот – аргументи и следствия ”, в петък е беседата на иконом Георги Стоименов по тематиката:„ Будителството през днешния ден ”.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР