С богата програма Пловдив ще отбележи 1 юни - Международния

...
С богата програма Пловдив ще отбележи 1 юни - Международния
Коментари Харесай

Концерти, театри, изложби, състезания, томболи с награди и най-голямата торта на 1 юни за децата на Пловдив

С богата стратегия Пловдив ще означи 1 юни - Международния ден на детето. Както всяка година, в града ще има голям брой събития, отдадени на децата и детската усмивка.

Празникът стартира още нощес с концерт на Античния спектакъл с присъединяване на отбор „ Тракия “ и деца от разнообразни фолклорни обединения.

В 10,30 през днешния ден на пл. „ Ст. Стамболов “ ще стартира взаимния концерт на възпитаници от НУМТИ „ Добрин Петков ”- Пловдив и децата от Регионален център за поддръжка на процеса на приобщаващо обучение Пловдив.

Програмата продължава с куклени и театрални представления, игри, песни, танци, награди и разсичане на най-голямата торта, правена в миналото в Пловдив.

И тази година уредниците застават зад значима идея. Това е акцията на БМЧК – Пловдив - „ Всеки е годен “, която оказва помощ на незрящи, мъчно преносими и глухи деца от региона.Сумата, ще се събере по време на празника, ще бъде дарена на районния център за поддръжка процеса на приобщаващо обучение в постройката на някогашната детска градина за деца с повреден слух в Пловдив. В центъра се работи с 694 деца от региона.

От 18,30 часа на Римския стадион ще се организира XI-то издание на Голям детски концерт с отбор „ Престо “ от музикалното учебно заведение, а от 19,30 часа, в залата на АМТИИ още веднъж ученици на образователното заведение ще изнесат концерт – „ Музикалното бъдеще на Пловдив “.

Празникът включва още разкриване на XII-я Международен детски балетен фестивал " С обич за танца ", показване в Етнографския музейна детската просветителна брошура „ Приключения с Аргир “ и ще продължи с събития в Стария град.

Участие ще вземат подрастващи деца от „ Втори дом ”, където са настанени украински бежанци и деца в неравностойно положение(деца, които са били обект на домашно принуждение и са изведени в предпазени жилища).

Забавленията не престават и в идващите дни с XXIV-то издание на Панорама на детското творчество, включващо градско дефиле на детски духов бенд, концерт, отворени работилници за изобразяване, плъстене, направа на предмети от царевична шума и други, разкриване на галерия с детски картини, икони, литографии нарисувани от дребните зографчета от Ателие „ Зографче ”- Самоков и арт работилница, представяща разнородни техники, куклено-театралния театър „ Златното момиче ” на професионалниятпътуващ спектакъл за деца „ Елени ” и Детски фестивал за знанието и придвижването – Пловдив 2023.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР