С богата програма от над 40 организатори възобновяват най-големия детски

...
С богата програма от над 40 организатори възобновяват най-големия детски
Коментари Харесай

След 3-годишна пауза: Възобновяват големия фестивал „С деца на тепе”

С богата стратегия от над 40 уредници възобновяват най-големия детски фестивал в Пловдив „ С деца на тепе”. Образователни игри, томболи и награди чакат дребните пловдивчани на 10-ти септември на Хълм „ Бунарджикa “. Това разгласи на конференция Десислава Десева- модератор на събитието.
Прочетете още
За да обезпечат незабравимо прекарване на малчуганите, присъединяване във фестивала ще вземат най-различни по устременост организации, включително Етнографски музей, Природонаучен музей, пловдивската пожарна и полиция, както и НПО-та.

„ Нашата задача е да предизвикваме обществото да бъде интензивно на микро равнище. Искаме да събудим детското любознание и да дадем опция на всяко дете да срещне своя интерес”, съобщи Десислава Десева.

По традиция една от най-интересните атракции за хлапетата в Пловдив са работата на пожарникарите и служителите на реда. По тази причина в самодейността ще се включат РСПБЗН-Пловдив и Охранителна полиция.

Комисар Костадин Костов, шеф на отдел „ Охранителна полиция”, който също присъстваше на конференцията, съобщи че общ ангажимент на обществото е да ограмотява подрастващото потомство във всяко едно отношение. Затова тази година служителите на реда ще учат децата по какъв начин да бъдат верни участници в придвижването по пътищата.

Веселин Кашилски - контрольор от Регионална дирекция по пожарна сигурност, открехна, че тази година огнеборците са подготвили богата просветителна стратегия за децата, в която ще ги учат по какъв начин да реагират вярно при изключителни обстановки. Освен в пожарникари, децата ще бъдат " превърнати " и в спасители, добави той.

Детският фестивал „ С деца на тепе” се осъществя с поддръжката на Община Пловдив - в партньорство на регион Централен. Райкметът Георги Стаменов не скри насладата си, че фестивалът, отдаден на малчуганите, ще се възобнови след няколкогодишна пауза, наложена поради пандемията. Той напомни, че предходното издание се е радвало на голям интерес, а в томболата са се присъединили над 3000 дечица. Неговата позиция добави и зам. - кметът по просвета Пламен Панов, който дефинира фестивала като план, който е в синхрон с политиките на Община Пловдив.

Очаквайте детайлности за цялата стратегия на тазгодишния фестивал „ С деца на тепе”.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР