С богата празнична програма бяха запалени светлините на Коледната елха

...
С богата празнична програма бяха запалени светлините на Коледната елха
Коментари Харесай

София вече е с Коледна елха

С богата празнична стратегия бяха запалени светлините на Коледната елха на София, съобщи БГНЕС. Живото дърво се намира пред НДК, който беше огрян от обилна заря. С това беше сложено началото на запалването на празничните светлини в столицата, които поетапно ще бъдат включени, с цел да основат празнично въодушевление на хората в града.

Запалването на шарените лампички на елхата беше предшествано от музикална стратегия, в която за пристигналите в студения петъчен ден пяха Тончо Токмакчиев, Еделина Кънева, Камелия Тодорова, за публиката танцуваха ученици на 144-то учебно заведение „ Народни будители ”, а дядо Коледа раздаде доста дарове на децата, които се включиха в разнообразни начинания.

„ Преди няколко години засадихме това дърво. За мен е значимо, тъй като то символизира зелена София. Да си пожелаем да донесе доста здраве и господ да пази града ни ”, сподели кметът Йорданка Фандъкова, която участва на запалването на светлините на коледното дърво. На въпрос на БГНЕС дали тази година ще има повече празнична декорация спрямо предходната година, Фандъкова сподели, че тази година са осветени нови пространства и това се осъществя и с поддръжката на бизнеса. „ Градът ни е прелестен, само че най-голямото благосъстояние на града, това са хората със своите усмивки и своите очаквания ”, добави още градоначалникът.

До края на годината ще се проведат доста празнични събития в столицата. Едно от тях е ретротрамваят. На 15 декември сред 11:00 - 13:00 ч. ретротрамваят ще се движи и ще се трансформира в арт ателие, в което всеки пътуващ ще може да украси коледни играчки. В интервала от 13.30 до 15.30 часа работилницата ще се придвижи в шатра, ситуирана пред Street Chefs, на ъгъла на ул. „ Ангел Кънчев ” с ул. „ Парчевич “. Там ще има занимателно Коледно празненство с доста музика и изненади.

Новата 2019 година за следващ път ще бъде посрещната със зрелищен концерт на пл. „ Александър I ”.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР