С БНТ на училище“ по БНТ 2 поднови излъчването на

...
С БНТ на училище“ по БНТ 2 поднови излъчването на
Коментари Харесай

С БНТ на училище: Видео уроци за 7. клас в помощ на подготовката за НВО

" С Българска национална телевизия на учебно заведение “ по Българска национална телевизия 2 възобнови излъчването на видео уроци „ На фокус VII клас “ в помощ на идните изпити за Национално външно оценяване след 7. клас. Поредицата включва уроци за творби, тематики, преразкази, директна и непряка тирада, правопис, задания, уравнения и решения, с които подкрепя седмокласниците за НВО по български език и литература и по математика.

Българска национална телевизия 2 излъчва „ На фокус VII клас “ в понеделник и вторник от 10:00 ч., с повтаряне от 15:00 ч. Учениците и родителите им, които са пропуснали уроците през седмицата могат да гледат уроците още веднъж в събота и неделя от 08:00 ч .

Понеделник и събота са дните за български език и литература, а вторник и неделя за математика.



Образователната стратегия „ На фокус VII клас “ е част от акцията „ С Българска национална телевизия на учебно заведение “, която започва по самодейност и с поддръжката на Министерството на образованието и науката, в изискванията на въведеното изключително състояние в страната през месец март 2020 година

Тогава по Българска национална телевизия 2 бяха излъчени над 500 урока за учениците от 1 до 7 клас по общообразователните образователни предмети и за учениците от 12 клас за Държавния зрелостен изпит по български език и литература. През предходната образователна година бяха осъществени и излъчени 180 урока - 120 по български език и литература и по математика за 7 клас, а останалите 60 подкрепиха зрелостниците за матурите в XII клас.

Образователната стратегия е готова от Министерството на образованието и науката и включва тематики като: „ Моделиране с изрази, линейни уравнения и неравенства “, „ Трансформиращ преразказ “, „ Сложно съчинено изречение “, „ Линейни неравенства с едно незнайно “, „ Еднакви триъгълници. Питагорова теорема “, „ Разлагане на многочлени на множители “. Това са част от уроците, които ще дават опция всички деца от 7 клас да имат еднакъв достъп до обучение.

Видеоуроците от самодейността „ С Българска национална телевизия 2 на учебно заведение “ са налични и на формалната страница на Българска национална телевизия -

Програмата на видео уроците може да следите и във
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР