С блокади на пътища и ключови логистични точки започна тридневният

...
С блокади на пътища и ключови логистични точки започна тридневният
Коментари Харесай

Зърнопроизводителите блокираха пристанища и гранични пунктове в първия ден на протеста си

С блокади на пътища и основни логистични точки стартира тридневният ефикасен митинг на зърнопроизводители от цялата страна. С тежки машини протестиращите затвориха подстъпите към граничните пунктове при Видин, Русе, Силистра и Кардам. Исканията им са да не се удължава за България действието на европейския правилник за безмитен импорт на артикули от селскостопански генезис от Украйна. Те недоволстват още против ниската изкупна цена и невъзможността за реализация на родната продукция. Пред медиите земеделците показаха, че загубите им от неосъществената им продукция от слънчоглед са за над 800 милиона лв. и насочиха апел към " костюмарите " в Брюксел " да не си заравят главата в пясъка ".

Земеделските производители блокираха с машини пътя към граничния пункт с Румъния при " Дунав мост " за съвсем два часа, а в символ на поддръжка там пристигнаха още фермери и овощари от района. 

На отбивката за село Йовково, Добрич, се събраха 150 селскостопански машини, като в протеста вземат участие над 200 транспортни средства.  Пътят от Кардам към Граничния пункт с Румъния беше изцяло блокиран за към час.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР