С блокада на ул. Раковски, при разклонението за храм-паметника Александър

...
С блокада на ул. Раковски, при разклонението за храм-паметника Александър
Коментари Харесай

Жители на Кремиковци заплашиха да блокират ключова централна улица в София

С обсада на ул. " Раковски ", при разклонението за храм-паметника " Александър Невски ", заплашиха жителите на столичния кваратл " Кремиковци " - в събота, 16 септември, от 10:00 часа. Причината - неналичието на институционални отговори по отношение на построяването на кариера за рандеман и първична обработка на строителни материали в землището на р-н " Кремиковци ". Инвеститорът, който желае да направи кариерата, е компания " Камико " ООД.
Към момента институциите, които би трябвало да излязат със мнение освен, че мълчат, само че и не са се произнесли в законоустановените периоди, възмущават се от Инициативен комитет " Село Локорско и кв. Кремиковци ". Те припомнят, че има и друго капиталово желание от страна на " Крафт Груп " ЕАД за построяването на еко населено място в село Локорско.
Жителите на Локорско са се срещнали с плана, който е създаден напълно върху терен на сдружението от 395 декара, като е съгласуван с настоящия организационен проект на София. Предвидени са общи пространства, детски площадки, детска градина и база за конна езда. Този природосъобразен план е нещо ново за целия регион, само че надали ще се осъществя, в случай че има наоколо настояща кариера.
Остава въпросът какво ще се случи в село Локорско – еко план или кариера?
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР