С близо 80% е спаднал миграционният натиск по българско-турската граница,

...
С близо 80% е спаднал миграционният натиск по българско-турската граница,
Коментари Харесай

С близо 80% е спаднал миграционният натиск по българско-турската граница

С близо 80% е понижен миграционният напън по българско-турската граница, регистрират от Министерство на вътрешните работи. Подобно е ситуацията и на границата ни със Сърбия. От граничната полиция регистрират, че максимален напън по границите ни е имало през 2015-а, осведоми БНР.

Тогава имаме установени над 90 000 опита. За предходната година – близо 43 000 опита. За тази 7800 – близо 10 пъти (по-малко). По българско-сръбската граница 1 година обратно на доста хора не им беше ясно, че това е един второстепенен напън – споделя началникът на граничните служители на реда гл. комисар Светлан Кичиков. Според вътрешния министър Валентин Радев една от главните задания на страната сега е прекъсването на завръщащите се от Сирия бойци на „Ислямска държава“, които решат да преминат през България на път за Европа: Особено за тези сред 3-5 хиляди, за които ни питат непрекъснато от Западна Европа.

Повечето от тях са родени кой във Франция, кой в Белгия – тези, които са се радикализирали и са отишли в „Ислямска държава“. Сега, като са притиснати в ъгъла в северната част, ще тръгнат да се връщат– счита Радев.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР