С близо 70 млн. лева е увеличен бюджетът по подмярка

...
С близо 70 млн. лева е увеличен бюджетът по подмярка
Коментари Харесай

С близо 70 млн. лева е увеличен бюджетът за инвестиции в земеделските стопанства

С близо 70 млн. лв. е повишен бюджетът по подмярка 4.1 " Инвестиции в земеделските стопанства “ от Програма за развиване на селските региони (ПРСР 2014-2020 г.).

С спомагателните средства общият бюджет на процедурата възлиза на над 540 млн. лева По този метод е обезпечена опция за подписване на контракти с всички планови оферти, получили 35 т. по критериите за асортимент, които дават отговор на условията за допустимост и финансиране.

Изпълнението на плановите оферти е със период до 2025 година, като посредством него се чака реализиране на принос по задачите на Програмата и в частност на подмярка 4.1.

Целта е да се осъществят планове, които да покачат конкурентоспособността на земеделските стопанства, като се обезпечат благоприятни условия за основаване на претовареност и по-добри условия за труд в стопанствата. Насърчава се и биологичното произвеждане на артикули, както и внедряването на нововъведения, цифрови технологии за произвеждане и организация в селското стопанство. Създават се благоприятни условия за автоматизиране на работните процеси в земеделието.

Със заповедта на заместник-министъра на земеделието и  Ръководител на Управляващия орган на ПРСР 2014-2020 година Таня Георгиева, с която са променени Насоките за кандидатстване по процедурата, може да се запознаете тук.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР