С близо 6000 кръводарители ВМА отбелязва отиващата си 2021 година.

...
С близо 6000 кръводарители ВМА отбелязва отиващата си 2021 година.
Коментари Харесай

За ВМА 2021 година завършва с 6000 кръводарители

С близо 6000 кръводарители ВМА отбелязва отиващата си 2021 година . От тях повече от половината - 3200 , са военнослужещи и цивилни чиновници в разнообразни военни формирования.

В Центъра по транфузионна хематология не регистрират отлив на искащите да дарят . " Най-силни " през последната година са били месеците април и септемри, когато са регистрирани и най-вече кръводарители, надлежно: 669, от които 298 военнослужещи, и 777, от които 492 са донорите от частите на Българската войска.

Това е и спомагателен мотив за празник по отбелязване и на 28 години от основаването на Центъра по транфузионна хематология на Военномедицинска академия (ВМА). Центърът чества навръх най-светлия християнски празник.

Кръвният център има незаменима роля при сериозни условия, потвърдена през годините, затвърдена и в актуалната пандемична обстановка. Вече 2 години той работи при тези условия.

" Искам да благодаря на сътрудниците за смелостта, която демонстрираха при започване на предходната година, когато незнайните пред нас, свързани с този вирус, бяха доста. Въпреки това, ние продължихме да работим, в това число и с нашите мобилни екипи ", декларира проф. Румен Попов , началник на Кръвния център на ВМА.

Той благодари на всички, които макар изключителната обстановка, не престават да оказват помощ на ВМА в борбата за човешкия живот.

Центърът по трансфузионна хематология резервира стратегическата си роля освен на равнище ВМА, само че и в народен мащаб, помагайки при потребност и на пациенти от други лечебни заведения в страната.

На целия екип желаем доста здраве и шанс!
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР